L’ajuntament sorprèn i només tomba la pancarta de “Llibertat Presos Polítics”

27/03/2019 – REDACCIÓ /

Una setmana després que els arribés la resolució de la Junta Electoral de Zona, l’Ajuntament ha accedit a retirar el missatge de “Llibertat de Presos Polítics” de la seva façana. Però, tot i que el requeriment els instava literalment a la retirada del cartell, el consistori no l’ha retirat, sinó que ha decidit donar-li va volta per a ocultar el missatge. Un gest simbòlic amb el qual acata la resolució i a la vegada mostra el seu posicionament. Unes hores més tard van posar per sobre la pancarta girada de “Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport” per evitar transparències.

pancarta-ciutat-europea-esport-girada
Foto de la pancarta de “Ciutat Europea de l’Esport” sobre la polèmica pancarta de Presos Polítics

En l’acte de retirada, l’Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes de l’Ajuntament de Sant Cugat ha llegit un manifest on mostrar el seu rebuig a la decisió de la Junta Electoral.

D’ençà que la Junta Electoral fes pública la seva resolució el passat dimecres, arran del recurs de Ciutadans, l’Ajuntament ha intentat mantenir la pancarta fins l’últim moment. Primer va esgotar fins al l’últim moment el termini improrrogable de 48 hores i va presentar al·legacions al requeriment de la Junta per a dilatar la retirada. Ara, un cop desestimades aquestes al·legacions, l’Ajuntament ha accedit a retirar el missatge de la façana, que no la pancarta, però abans, també va omplir de flors grogues les zones enjardinades de la Plaça de la Vila.

En paral·lel, Ciutadans va tornar a comunicar a la Junta Electoral dimarts que la pancarta seguia onejant a l’Ajuntament i va denunciar a l’alcaldessa davant la Fiscalia per desobediència i delicte electoral. En el mateix sentit es va manifestar el portaveu del Partit Popular a Sant Cugat, Álvaro Benejam, en una piulada a twitter dissabte on denunciava que l’ajuntament no aposti per la neutralitat a les institucions municipals.

Des de l’ajuntament consideren que girant la pancarta compleixen amb el requeriment de la Junta Electoral i no volen que s’inhabiliti a l’alcaldessa. Ciutadans considera que amb aquest gest no s’està complint la resolució i estan valorant interposar un nou recurs, tot i que esperen que la jutge del Tribunal Electoral de Zona actuï d’ofici. Per la seva part, el PSC a Sant Cugat ha fet pública una piulada que afirma que amb aquesta decisió l’alcaldessa torna a fer el ridícul. Esquerra s’ha manifestat a les xarxes en sentit contrari afirmant que els ajuntaments són institucions no neutrals que expressen una voluntat majoritària de la ciutadania. Álvaro Benejam, del PP, ha dit que li “sembla ridícul, i absurd, crec que actuant d’aquesta manera no fa cap favor a l’ajuntament. Fa el ridícul ella i l’ajuntament que és de tots. A actuacions ridícules i absurdes, alcaldessa absurda i ridícula”. Ramon Gutiérrez de Sant Cugat en Comú ha dit que  “és un debat poc rellevant pels ciutadans. És veritat que per molts sí que és important, però al final estem acostumats a que la Junta prohibeixi símbols i missatges”. Núria Gibert de la CUP ha declarat que “en clau personal entenem i respectem la decisió de l’alcaldessa”, però “en clau política lamentem que s’hagi tombat la pancarta perquè la decisió de la Junta Electoral no respòn a la majoria del Ple. No tenen cap legitimitat per treure-la”.

 

Álvaro Benejam del PP, ha dit que li “sembla ridícul, i absurd, crec que actuant d’aquesta manera no fa cap favor a l’ajuntament. Fa el ridícul ella i l’ajuntament que és de tots. A actuacions ridícules i absurdes, alcaldessa absurda i ridícula”.

 

Núria Gibert de la CUP ha declarat que “en clau personal entenem i respectem la decisió de l’alcaldessa”, però “en clau política lamentem que s’hagi tombat la pancarta perquè la decisió de la Junta Electoral no respòn a la majoria del Ple. No tenen cap legitimitat per treure-la”.

 

Ramon Gutiérrez de Sant Cugat en Comú ha declarat que “creiem que hi ha moltes coses a discutir a la ciutat que no tenen a veure amb si la pancarta està del dret o del revés. Creiem que és un debat poc rellevant pels ciutadans. És veritat que per molts sí que és important, però al final estem acostumats a que la Junta prohibeixi símbols i missatges. Ha passat sempre, com el 2003 amb el “No a la Guerra. Creiem que hi ha una retòrica per part dels dos blocs amb aquest tema i en definitiva,té molt poc a veure amb el que està passant a la ciutadania”.

 

Aldo Ciprián de Ciutadans, ha manifestat que “creo que las órdenes, el comunicado, es bastante claro, cita literalmente retirada de la pancarta no ocultar tapar ni vuelta, bajar o subir. Estan incumpliendo la ley no sé si es necesario volver a denunciar, si es necesario lo haremos, pero creo que la juez intervendrá si tenemos que volver a denunciar lo haremos. La ley es suficientemente clara y dice claramente que hay que retirar la pancarta. Incumplimiento de la ley electoral supongo que tomaran medidas: inhabilitación o multa”.

 

Aquesta és la fotografia de la pancarta girada de “Llibertat Presos Polítics” que van col·locar el dimecres al matí.

pancarta-presos-politics-santcugat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar