Vuit escoles de Sant Cugat faran servir parcs i espais públics per complir amb les ràtios de 20 alumnes

09/09/2020 – Eva Jou

Vuit centres educatius de Sant Cugat utilitzaran espais municipals i parcs públics, per complir amb les ràtios de 20 alumnes que proposa el departament d’Educació. En una roda de premsa, Pilar Gorina, regidora d’Educació, ha assegurat que “la majoria” d’escoles de la ciutat tindran grups amb menys de 20 alumnes, però no ha especificat quantes escoles no han pogut reduir els grups i ho ha relacionat amb la falta d’espais.

De moment, però, l’Ajuntament ha cedit espais i parcs públics a les vuit escoles que ho han sol·licitat. Aquests són el parc de la Creu (Gerbert d’Orlhac), parc de la Guineu (La Mirada), el parc del Turó de Can Mates (Turó de Can Mates), carrers adjacents a l’escola (Joan Maragall), pistes de Sant Francesc (Collserola), aules del Casal de Mira-sol (Catalunya), camp de futbol de Can Magí (Pla i Farreras) i la Guinadera (Institut CAR)

A banda, l’equip de govern reforçarà la neteja, dotarà els centres d’EPIs i augmentarà la xifra de conserges i monitors de menjador. També s’intensificarà la presència policial, de membres de protecció civil i d’agents cívics durant les entrades i sortides. En aquesta línia, s’ordenaran els accessos a les escoles i instituts amb senyalitzacions addicionals per evitar aglomeracions. A més, es vol garantir que cada escola tingui un professional de referència en un dels CAP de la ciutat.

A banda de les mesures derivades de la covid-19, el curs escolar comença amb altres novetats destacades com la posada en marxa de l’institut-escola Catalunya, que suposarà 60 places més a Sant Cugat per a primer de secundària. D’altra banda, s’han hagut de crear dos grups extres al Joan Maragall (3r Primària) i Pi d’en Xandri (4t Primària) per tal de poder assumir les noves matriculacions.

Pel que fa a el número global d’estudiants, a Sant Cugat començaran el curs 15.432 alumnes de P-3, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius en centres públics o concertats. La xifra, però, encara pot variar, ja que se segueixen rebent matriculacions.

Entre P3 i 4t d’ESO, un 53’4% d’aquests estudiaran en centres públics (7.398) i un 46’5% en centres concertats (6.450). Aquestes dades que no tenen en compte les escoles privades, ja que encara no es disposen de les xifres.

FOTO: Lali Puig

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar