Una veïna de Sant Cugat, ingressada a la Mútua de Terrassa en contra de la seva voluntat

31/01/2020 – REDACCIÓ /

En el ple ordinari de gener de Sant Cugat, Andrea Terzaghi va explicar el darrer incident de la seva amiga Yolanda Rodríguez, coneguda per reivindicar un habitatge digne completament despullada als carrers de la ciutat.

Fotografia de Yolanda Rodríguez penjada a Facebook el passat estiu per reivindicar un habitatge digne

Segons va explicar el seu amic a l’audiència pública,  es troba ingressada en contra de la seva voluntat a la unitat de psiquiatria de la Mútua de Terrassa després que agents de la Policia local intervinguessin en dues ocasions el passat cap de setmana per treure-la de l’església del Monestir i del CAP.

Aquest noi va assistir  al ple amb altres amics de la veïna Rodríguez per explicar la situació en nom de la Yolanda i per demanar explicacions de l’actuació de la policia local i de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat en casos de persones vulnerables.

Yolanda Rodríguez estava allotjada des de l’octubre en un hostal de Sabadell que els Serveis Socials de l’Ajuntament li havien proporcionat. Però va abandonar l’hostal el passat dijous 23 de gener per mala relació amb el personal. Segons ella, la van rebutjar.

El divendres 24 va trucar als Serveis Socials de l’Ajuntament i no li van oferir una solució. En trobar-se sense llar va decidir anar a dormir a l’església del Monestir. Des de l’església van trucar a Serveis Socials per demanar una solució per a la Yolanda. Després d’entrar en més d’una ocasió al Monestir, va venir la policia per expulsar-la.

La Yolanda ha explicat que els policies la van agafar amb força i li van deixar blaus als braços i per aquest motiu va decidir anar al CAP de Sant Cugat per visitar-se amb un metge i denunciar els fets. Com que feia moltes hores que no dormia es va quedar adormida a la sala d’espera del CAP i es va despertar quan de nou uns policies la van treure del centre mèdic. Ha explicat que aleshores va decidir anar a Barcelona per denunciar els fets i un cop allà va trucar a una ambulància perquè no es trobava bé. Finalment, va acabar internada en contra de la seva voluntat  a la Mútua de Terrassa per “trastorn mental” segons diagnòstic dels doctors.

Els amics de la Yolanda han recordat que han passat més de 48 hores i que el jutge encara no s’ha presentat.

La llei obliga a informar d’aquest ingrés involuntari al jutge competent en un termini de 24 hores perquè sigui aquest el que ratifiqui o deixi sense efecte la decisió en les 72 hores següents.

La Tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, s’ha compromès a donar resposta a la problemàtica de la veïna.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar