Una santcugatenca obté un 9,9 a la selectivitat

28/07/2020 Redacció / ACN

D’entre els més de 39.000 alumnes que s’hi van presentar, una estudiant de l’institut Arnau Cadell de Sant Cugat ha obtingut una de les notes màximes a les Proves d’Accés a la Universitat d’enguany.

L’alumna Ada Munté de l’institut Arnau Cadell de Sant Cugat

Ada Munté, alumna de l’INS Arnau Cadell de Sant Cugat, no preveia ser una de les estudiants amb millor nota de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) de tot Catalunya. A mig matí d’aquest dimarts, però, s’ha endut la sorpresa. “La selectivitat va anar força bé, però no t’esperes una nota tan alta en exàmens de tan gran escala”, explica contenta perquè el 9,9 que ha obtingut li permetrà accedir a estudiar Comunicació Audiovisual a l’UPF. La satisfacció d’ara contrasta amb les setmanes viscudes al juny degut a l’ajornament de les proves: “Va ser molt complicat mantenir la motivació”, assegura. Per contra, creu que els grups reduïts com a mesura de prevenció de la covid-19 a l’hora de fer els exàmens van ajudar a generar un ambient “amable”.

La santcugatenca, de 17 anys, recorda el temps d’estudi durant el confinament amb sentiments contraposats. Assegura que les primeres setmanes estava “contenta” amb el fet d’estar a casa perquè preveia que “seria més eficient” a l’hora de preparar les proves. En veure, però, que la situació s’allargava, la satisfacció va anar a menys i els ànims es van tòrcer quan va saber que les Proves d’Accés a la Universitat no serien del 9 a l’11 de juny, sinó gairebé un mes més tard.

L’Ada reconeix que “l’estressava” pensar que hauria de fer les proves amb mascareta i celebra que les autoritats ho descartessin, mentre creu que la resta de mesures van ajudar a destensar l’ambient que tradicionalment envolta la selectivitat. “Va ser un entorn més personal del que és normalment, perquè sempre érem els mateixos deu alumnes a tots els exàmens. Tot i no ser gent del meu institut, tenia la sensació que al final ja ens coneixíem”, explica a l’hora de recordar les proves que va fer a principis de juliol a la UAB.

Ara que ja té les notes, ha certificat aquelles sensacions, amb uns resultats que se situen tots per sobre del notable: a Història, Llatí, Llengua Castellana i Anglès ha obtingut un 10. Pel que fa a Llengua Catalana, la nota del seu examen ha estat un 9,5, mentre que a Literatura Castellana ha obtingut la puntuació més baixa de totes les seves proves, amb un 8,5.

Empaten 5 estudiants

Cinc estudiants han empatat amb un 9,9 en la nota més alta de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) aquest 2020. Es tracta de dues noies i tres nois, alumnes de l’INS Antoni Pous i Argila de Manlleu, del Col·legi Sant Josep (Sant Sadurní d’Anoia) de l’INS Front Marítim de Barcelona i de l’INS Arnau Cadell de Sant Cugat.

D’altra banda, la qualificació més alta a Girona ha estat un 9,8 i també hi ha hagut un empat entre quatre estudiants. A Lleida i Tarragona la màxima qualificació ha estat un 9,7, compartides per quatre alumnes en cada territori. La nota mitjana global ha estat un 6,6. Del total de 39.110 estudiant que es van examinar a principis de mes, el 94,48% ha aprovat, dos punts percentuals menys que el 2019, quan va el 96,60%.

Moment en que es reparteixen els examens en el primer examen de les PAU 2020

Per matèries comunes, la nota mitjana ha estat d’un 6,87 a Llengua catalana i literatura, d’un 6,73 a Llengua castellana i literatura, d’un 6,53 a Anglès, d’un 8,01 a Francès, d’un 7,33 a Alemany, d’un 6,5 a Italià i d’un 6,73 a Història.

En les matèries de modalitat, la nota mitjana més alta s’ha assolit a Cultura audiovisual (7,72) i la més baixa a Electrotècnia (5,1). A Dibuix artístic ha estat un 7,65, a Grec un 7,13, a Economia de l’empresa un 7,09, a Anàlisi musical un 6,99 i a Matemàtiques un 6,25.

D’altra banda, 1.028 alumnes -608 noies i 420 nois- rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU, com és el cas de l’estudiant santcugatenc.

Baixen els aprovats

La convocatòria d’enguany comptava amb una xifrà rècord d’inscrits, amb un total de 39.110 alumnes que van fer els exàmens entre el 7 i el 10 de juliol, més de 5.000 més que l’any anterior. Del total, 30.838 han superat les PAU, el 94,48%, mentre que el 2019 ho van fer el 96,48%. El secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, ha considerat que la disminució no és significativa “tenint en compte que 5.000 estudiants més es presentaven a les proves”. “En nombre absoluts sí tenim més aprovats que mai amb un augment de 2.600 estudiants i una xifra rècord que supera per primera vegada els 30.000”, ha manifestat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar