Un informe desfavorable de l’OTAA fa perillar la ubicació de l’escola La Mirada

26/01/2021 – Tina Forest Illas /

L’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona ha emès un informe desfavorable sobre la Modificació puntual urbanística que situava l’Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres.

mapa-ubicacio-escola-mirada

L’escrit explica que l’Ajuntament no ha presentat un “estudi d’alternatives on es valorin diferents ubicacions possibles” i que ha justificat l’emplaçament del Bosc de Volpelleres adduint que el projecte educatiu i el projecte escolar “impossibiliten” que l’escola quedi situada en una altra localització.

L’informe també puntualitza que, tot i que s’ha minimitzat l’impacte mediambiental respecte la proposta presentada inicialment per l’Ajuntament, encara es “continua fragmentant l’espai forestal”, i en aquest sentit insta el consistori a fer “un estudi d’alternatives on es prioritzin aquells espais amb baix valor ambiental, deixant fora aquells àmbits de més interès ecològic” com seria el Bosc de Volpelleres.

Les associacions ADENC i SOSBoscVolpelleres han celebrat el contingut de l’informe i han explicat en un comunicat que es posen a disposició de l’Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat per trobar una solució consensuada.

En declaracions al programa Línia Directa amb l’Alcaldessa, de Televisió Sant Cugat, Mireia Ingla ha explicat que no tenen constància que el projecte de l’escola hagi quedat aturat, i al·lega que no els ha arribat cap comunicació per part de la Generalitat. Ingla ha explicat que properament tindran una reunió amb la conselleria per parlar-ne.

L’Alcaldessa ha explicat que la comissió d’urbanisme que s’havia de reunir aquest divendres, finalment han posposat la cita, i que per tant s’enderrareix aquesta aprovació definitiva. Tot i així, ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a les famílies.

Mentrestant, els alumnes de l’escola segueixen en barracons provisionals, a l’espera que s’aprovi la modificació definitivament per poder iniciar les obres, uns treballs que el consistori preveu acabar de cara al 2023.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar