Televisió Sant Cugat col·labora amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

( 1/12/2022 –  Redacció )  

Aquest dissabte 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i, un any més, Televisió Sant Cugat vol dedicar-li part de la seva programació. Hem col·laborat amb l’entitat santcugatenca Acompanya’m en la realització d’una tertúlia amb el seu president, Ferran Felius com a moderador.  Un programa especial d’una hora que comptarà amb la presència d’Isabel Montesinos, familiar Acompanya’m; Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància; i Juan Sevilla, membre de la Taula d’Accessibilitat Universal. El programa es podrà veure a Televisió Sant Cugat aquest dissabte 3 de desembre a les 11.00, 17.00 i 20.30h.

Festival Inclús
Dins del marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, també us oferirem un programa especial sobre el Festival de Cinema per la Discapacitat funcional, Inclús 2022. A partir de les 22.20h emetrem els curtmetratges ‘El Paraguas’, ‘Noria’ i ‘No es depre, es depresión’ projectats dins la secció oficial d’aquest festival, que treballa per visibilitzar la realitat de les persones amb diversitat funcional des d’un punt de vista diferent i per a que el cinema sigui accessible a tothom. I després conversa amb les directores de l’Inclús, Marta de la Muga i Adriana Pérez, que compleixen 10 anys al capdavant del Festival. Un programa de La Xarxa que Televisió Sant Cugat emetrà a les 22.30h.

https://www.instagram.com/p/Cln21UUDOTj/

“Volem i Podem Treballar”
En el marc d’aquesta jornada, la federació d’entitats Dincat, de la que forma part el Centre Especial de Treball del Taller Jeroni de Moragas de Sant Cugat, portà a terme una campanya per a per paleses les dificultats que afronten les persones amb discapacitat intel·lectual per accedir al mercat laboral.Aquesta federació representa el sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i denuncia que només 1 de cada 5 persones del col·lectiu en actiu té feina en aquest moment. Per aquest motiu Dincat ha engegat la campanya “Volem i Podem Treballar”.

Per poder revertir aquesta situació i amb la voluntat de reivindicar el dret a una feina digna i denunciar les barreres amb què encara avui es troben moltes d’aquestes persones en l’àmbit laboral, Dincat reclama a través d’un manifest:

  • Que la Generalitat avanci de forma clara i vinculant (i amb la col·laboració del sector) en la definició d’una estratègia global d’ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un model d’inserció laboral que garanteixi un accés digne al treball i dignifiqui la vida del col·lectiu. Entre d’altres, cal que contempli: o L’impuls de l’ocupació en l’empresa ordinària apostant i desenvolupant el Treball amb Suport de manera estable, així com posant en marxa més incentius per tal que les empreses contractin a persones amb discapacitat intel·lectual. 
  • La millora i adequació dels recursos destinats a la creació i manteniment dels llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual als Centres Especials de Treball, de manera que els suports siguin adequats, estables i sostenibles. Així com permetre la compatibilitat entre la feina i l’accés a determinats serveis assistencials.
  • La convocatòria de més oposicions de funcionariat públic reservades per a persones amb discapacitat intel·lectual, garantint l’accessibilitat en tots els processos i publicacions.
  • El desenvolupament de polítiques de formació professional adaptada i la consolidació de les polítiques d’acompanyament a les persones envellides prematurament. L’entrada i sortida del mercat laboral són processos clau en el cicle de vida d’una persona.
  • Que el govern de l’estat impulsi els canvis normatius que permetin avançar en el dret al treball i la igualtat d’oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Destaquem la importància de:
  1.  Millorar i concretar el finançament per desenvolupar les polítiques d’ocupació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya.
  2. Augmentar l’actual quota de reserva del 2% de llocs de treball fins a un 4% (reservant un mínim de l’1% per a les persones amb discapacitat intel·lectual), així com establir mecanismes contundents amb el seu compliment, que actualment no es respecta.
  3. Establir els canvis necessaris per garantir l’accés a la jubilació anticipada, tenint en compte l’envelliment prematur i menor trajectòria professional de les persones amb discapacitat intel·lectual. 
  4. Permetre la compatibilitat entre la feina remunerada i les prestacions econòmiques de caràcter assistencials, tenint en compte el sobre cost que implica la discapacitat, la garantia de la qualitat de vida i la importància del treball com a mecanisme d’inclusió.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #104

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?