Saps que la “Plaça de Rafael de Casanova” era la “Plaza de los Caidos”?

13/09/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dimecres 11 de setembre els polítics i les entitats socials de Sant Cugat faran l’ofrena floral al monument de la Plaça Rafael de Casanova. En els últims anys aquest fet ha esdevenit una tradició perquè s’ha repetit any rere any el mateix dia. Però no sempre va ser així…

plaça-rafael-de-casanovaFotografia de la Plaça Rafael de Casanova

La plaça es va construir a la dècada de 1940, en plena dictadura franquista. Llavors va rebre el nom de “Plaza de los Caidos” com homenatge als morts del bàndol franquista en la guerra civil (1936-39). En un lloc destacat s’hi va instal•lar una creu de fusta commemorativa.

En plena transició, l’alcalde Francesc Lletjós hi va afegir una font rematada amb l’escut de l’exèrcit, obra de l’escultor Ramon Millet. La insígnia va sofrir diversos atemptats.

El primer ajuntament democràtic dirigit pel socialista Àngel Casas va rebatejar la plaça amb el nom actual de Rafael de Casanova en motiu de la primera celebració oficial del dia 11 de de setembre, l’any 1979. Anys més tard es va remodelar la plaça i es van retirar els símbols franquistes.

L’any 2005, en el segon mandat de l’alcalde de CiU Lluís Recorder, es va instal•lar un nou monument commemoratiu per recordar els fets de l’11 de setembre de 1714, obra de l’escultor Antoni Rosselló.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar