Sant Cugat s’ofereix per acollir persones refugiades d’Afganistan

03/09/2021 – Redacció

  • Sant Cugat és, arran d’una moció aprovada l’any 2015, una Ciutat Refugi
  • L’ajuntament fa una crida a la ciutadania que tingui una habitació o un habitatge lliure a posar-se en contacte amb Refugees Welcome

La regidora de ciutadania, Gemma Aristoy, ha expressat al Comitè Català d’Ajuda a les Persones Refugiades la voluntat que Sant Cugat aculli persones refugiades provinents d’Afganistan. En aquest país, davant la situació esdevinguda aquests darrers dies, s’està produint una clara amenaça de vulneració dels Drets Humans i molt especialment envers les dones i els col·lectius LGTBI+.

Cal recordar que Sant Cugat és, arran d’una moció aprovada l’any 2015, una Ciutat Refugi. Des del juliol del 2019, l’equip de govern ha treballat amb les entitats que acullen les persones obligades a desplaçar-se com per exemple Refugees Welcome, a més d’iniciar contacte amb la Fundació MigraStudium. També s’ha intensificat la relació, l’assessorament i la tasca d’acollida amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Per tal de fer possible l’arribada de refugiats de l’Afganistan, recentment el Govern de la Generalitat ha demanat a l’Estat Espanyol –competent en la matèria- l’aprovació de la protecció internacional per tal que les persones afganeses que sentin amenaçades la seva integritat o la seva vida puguin sortir del país i arribar a Catalunya.

Refugiats i migrants al port de Mytilene, a l’illa de Lesbos, Grècia, el 4 de març del 2020.

A l’espera que l’estat espanyol determini com actuarà davant de la crisi a l’Afganistan i esperant les indicacions de la conselleria d’Igualtat i feminismes, la regidora Aristoy torna a fer una crida a la ciutadania de Sant Cugat que tingui una habitació o un habitatge lliure a posar-se en contacte amb Refugees Welcome, que és l’entitat amb qui l’Ajuntament té un acord de col·laboració per gestionar l’arribada de refugiats a la ciutat.

.

.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar