Sant Cugat se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

15/09/2020 – Eva Jou /

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebra a tot Europa entre el 16 i el 22 de setembre. Sant Cugat s’hi ha adherit un any més, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el consum dels recursos energètics, així com fomentar l’ús del transport públic.

Setmana Mobilitat Sostenible
Membres del govern i de l’AMB a la presentació de la Setmana Europea de la Mobilitat

L’Ajuntament ha impulsat diverses mesures i actuacions adaptades al context actual de la pandèmia del coronavirus. El consistori ha optat per fer accions puntuals i estratègiques i evitar els esdeveniments amb presència de públic.

Així, en una primera fase està prevista la instal·lació de 120 places per a patinets repartides per l’Institut FP, l’Institut Angeleta Ferrer, l’Institut CAR, l’Institut Pla i Farreras, l’Escola Collserola, l’Escola Pi d’en Xandri, l’Escola Pins del Vallès, l’Escola Gerbert d’Orlhac, l’Escola Olivera, l’Escola Ciutat d’Alba, l’Escola Joan Maragall, l’Escola Catalunya i l’Escola la Mirada. Excepte l’Institut FP, l’Escola Olivera i l’Escola Joan Maragall, a la resta d’escoles s’instal·laran un total de 80 places per a bicicletes repartides entre els diferents centres educatius.

També s’incorporaran 5 bicicletes elèctriques a la flota municipal per als seus treballadors. A més, l’Ajuntament potenciarà els cursos de conducció segura en bicicleta als centres escolars i continuarà millorant l’accessibilitat als centres educatius, com ja s’està fent a la carretera de l’Avenç o el semàfor instal·lat per accedir a l’escola La Floresta.

L’Ajuntament instal·larà pàrquings de bicicletes i patinets a les escoles de la ciutat

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha assegurat que la intenció és “fomentar el transport públic” i “impulsar una nova mobilitat, tal com ho fan les grans ciutats europees”. Gallardo conclou que Sant Cugat “no es pot quedar enrere”.

Durant la Setmana Europea de la Mobilitat els Agents de Civisme repartiran mascaretes cedides per l’AMB que es distribuiran en parades de bus i semàfors dels carrils bici del centre de la ciutat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar