Sant Cugat ret homenatge al seu màrtir

(28/07/2022 – Redacció)  

Cada any, el 27 de juliol es celebra al Monestir una Missa Major i una ceremonia en honor del màrtir Sant Cugat. Aquesta celebració de la Parròquia Sant Pere d’Octavià ens deixa cada any imatges com aquestes de la singular pregària al claustre, davant del monument que recorda el seu martiri.

Tot i que la celebració de la festivitat de Sant Cugat és el 27 de juliol, el dia de traspàs del Sant va ser el 25 de juliol. La festivitat es va traslladar dos dies per tal de poder celebrar la memòria solemne de Sant Jaume apòstol.

Una cerimònia presidida per la reliquia que es conserva del Sant. El 1950 la nostra ciutat va fer la recepció solemne d’una petita relíquia procedent de l’arqueta que custodiava la parròquia de Sant Cugat del Rec a Barcelona.

Un dels moments més solemnes de la pregària al claustre ha estat el ball de la moixiganga, que cada any, des d’en fa 15, l’interpreta el Grup Mediterrània. Aquest ball popular té el seu origen en el Corpus Christi i representa, a partir de figures humanes, diferents escenes de la Passió de Crist: la presentació de Jesús al poble, quan va ser assotat, quan el van coronar d’espines, el seu camí cap al Calvari, on va ser crucificat, la mort en creu, el davallament, la sepultura i, finalment, la resurrecció.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar