Sant Cugat podria instal·lar una subcomissaria de Policia local a Valldoreix

28/08/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dimecres l’Agència Catalana de Notícies (ACN) ha fet públiques unes declaracions de l’alcaldessa Mireia Ingla que diuen que el nou equip de govern està estudiant posar una subcomissaria de Policia Local a Valldoreix per apropar la policia de proximitat a un dels territoris que més està patint problemes de seguretat.

Segons dades municipals, els robatoris amb força a domicilis de Valldoreix van augmentar un 81% durant el 2018, passant de 84 a 152. Una xifra que contrasta amb el descens dels robatoris registrat el mateix any en tot el municipi. En concret, van baixar un 5% respecte al 2017.

Per àrees geogràfiques, en el centre aquesta tipologia de fets delictius va reduir-se un 17%, a Mira-sol un 24% i a Les Planes un 14%.

Pel que fa a aquest 2019, fonts dels Mossos d’Esquadra han indicat que fins el 31 de juliol s’havien registrat 107 delictes d’aquesta tipologia a tot el terme municipal.

A banda de la subcomissaria de Policia Local a Valldoreix, l’alcaldessa Mireia Ingla assegura que hi ha sis places del cos de la Policia Local que malgrat existir estan vacants. “Vam acabar el mandat amb menys efectius dels que hi havia quan va començar”, lamenta Ingla que insisteix que cal cobrir la plantilla actual i intentar ampliar-la.

Alhora obre la porta a “replantejar” el model actual apostant per la policia de barri, verda i especialitzada en delictes relacionats amb els animals i la violència masclista.

Per altra banda, el regidor de seguretat, Francesc Carol, va explicar a TV Sant Cugat fa unes setmanes que el dron que l’anterior equip de govern va adquirir s’utilitzarà per temes relacionats amb el “medi ambient, la detecció d’incendis i recerca de persones desaparegudes”.  També va explicar que el robot de patrullatge que l’anterior alcaldessa va presentar en plena campanya electoral no es va arribar a comprar.  A més, el regidor de seguretat va posar en dubte la necessitat de la figura del director de seguretat, càrrec que es va crear durant el mandat de Mercè Conesa.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar