Sant Cugat Pagesos, nou club de futbol flag i futbol americà

26/08/2019 – REDACCIÓ /

El passat mes de maig es va presentar un nou club esportiu a la ciutat, el “Sant Cugat Pagesos”. Es tracta d’una entitat esportiva per practicar futbol flag i futbol americà.

santcugat-pagesos-futbol-flag
Josep Soto, president de Sant Cugat Pagesos

El president Sant Cugat Pagesos, Josep Soto, ha explicat a La Contraportada de TV Sant Cugat l’origen del club, que es troba a Barcelona. Fa cinc anys un grup de gent va crear Barcelona Pagesos i, donat que diversos membres viuen a Sant Cugat, han cregut convenient embrancar-se en aquesta nova aventura santcugatenca.

En aquesta nova entitat esportiva es podran practicar dues disciplines, el futbol flag i el futbol americà. De moment, els primers jugadors competiran als campionats de futbol flag.

Abans de desembre es disputa el Campionat de Catalunya i a partir de primavera i fins a l’estiu, la Lliga catalana, organitzat per la federació catalana. A més d’aquestes competicions es disputa el Campionat d’Espanya, organitzat per la federació espanyola.

El nou equip de futbol flag entrenarà a la Guinardera a partir del setembre tots els dijous de nou del vespre fins a les dos quarts d’onze de la nit.

Què és el futbol flag?

El futbol flag és un esport mixt que es juga en equips de cinc en un camp més estret que un de Futbol-7 ( 54 metres de llarg i 27 metres d’ample) i que segueix unes regles similars al futbol americà. La principal diferència és que hi ha menys contacte que en el futbol americà. Per exemple, els jugadors porten enganxades al cos unes tires blanques (flags) que quan el rival les tiva, el jugador s’ha de quedar paralitzat com si s’hagués produït un placatge.

La duració dels partits d’aquest esport és de 40 minuts i es divideixen en parts 20 minuts. L’origen d’aquest esport té origen en els soldats de la Segona Guerra Mundial que es volien entretenir amb un esport similar al futbol amercià però sense risc de lesions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar