TV SANT CUGAT

Sant Cugat lliura el 6è Premi Raimon Badia d’educació no formal i cooperativisme

El guardó, promogut per l’Ajuntament, reconeix projectes universitaris que fomenten valors cooperatius amb impacte social i sostenible.

L’Ajuntament de Sant Cugat va lliurar divendres passat, 23 de maig, a les instal·lacions de La Universitat de Girona, la sisena edició del Premi Raimon Badia d’educació no formal i cooperativisme 2025, consolidant aquest guardó com un referent en la promoció de projectes universitaris transformadors en l’àmbit de l’educació social, la pedagogia i el cooperativisme. Aquesta edició va ser especialment significativa, ja que, per primera vegada, l’acte d’entrega es va celebrar fora de Sant Cugat.

 Adreçat a estudiants de segon a quart curs dels graus d’Educació Social i Pedagogia de les universitats catalanes, el premi reconeix treballs col·laboratius, tutoritzats pel professorat universitari, que s’emmarquin en una de les cinc temàtiques establertes: la participació familiar en l’educació en el lleure; l’envelliment actiu; la inclusió social de joves; la inserció laboral i la igualtat de gènere. El guardó té com a objectiu incentivar la creació de projectes que fomentin valors com el cooperativisme, la sostenibilitat, la igualtat de gènere i la innovació educativa, i reconèixer el talent jove i el seu compromís social.

 El projecte guanyador, anomenat “REFLEXOS D’ESTIMA”, s’engloba dins la temàtica d’“Inclusió social de les joves i dinamització juvenil” i ha estat realitzat per sis estudiants del Grau de Pedagogia, presentats sota el pseudònim de ZENIT. El jurat ha considerat que fa una aproximació encertada a la realitat de les persones joves malaltes, amb una acció coordinada amb professionals mèdics i un bon desplegament de recursos humans. També ha valorat la seva originalitat i innovació, el rigor metodològic, el llenguatge acurat i la solidesa de la proposta, així com l’alta viabilitat i adaptabilitat.

 El premi, dotat amb 2.000 € per al projecte guanyador i 1.000 € per a l’accèssit, es va atorgar en concepte de beques i ajuts a l’estudi, i es repartirà equitativament entre les persones integrants de cada equip.

 El tribunal, presidit per l’equip impulsor del premi i format per representants d’entitats col·laboradores i institucions acreditades, va remarcar la qualitat dels treballs presentats i el compromís de l’alumnat.

 Bernat Picornell, tinent d’alcaldia d’Economia Social i Solidària:Aquest premi posa en valor una manera diferent d’entendre l’economia i la societat, des de la col·laboració, la responsabilitat compartida i la justícia social. El cooperativisme no és només un model econòmic, sinó una forma de relacionar-nos, d’educar i de transformar comunitats. Per això és tan important que el jovent prengui la iniciativa i proposi accions amb una mirada cooperativa i transformadora. Calen projectes com aquests per fer créixer un model més sostenible, més just i més proper a les persones”.

Amb aquesta sisena edició, el Premi Raimon Badia reafirma la voluntat de Sant Cugat de ser ciutat referent en l’impuls de l’economia social i el cooperativisme, apostant per la formació, la recerca i la innovació com a eixos fonamentals de transformació.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #111

Directe TV

Enquesta

En quin règim d’habitatge viu a Sant Cugat?

Subscripció a la revista online

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?