Sant Cugat insta l’AMB a eliminar el recàrrec del tribut metropolità del 2023 cobrat erròniament

El darrer ple municipal ha aprovat una moció institucional , a instàncies del grup municipal del PP,  per demanar l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a eliminar el recàrrec del tribut metropolità del 2023. L’organisme supramunicipal va cometre l’equivocació de no enviar les notificacions dels rebuts de pagament del tribut de l’any passat a diversos municipis, entre ells Sant Cugat, i, posteriorment, va enviar als contribuents el requeriment de pagament amb un recàrrec del 5% de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT) i posterior execució dels deutes impagats amb recàrrecs del 10% o 20%.

La moció aprovada acorda que l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament atengui, reculli i canalitzi les queixes i reclamacions dels afectats, que no havent rebut la notificació de l’AMB hagin pagat el Tribu Metropolità amb recàrrec. A més a més, l’ajuntament també acorda “reclamar i negociar davant de l’AMB una resolució per a tots els ciutadans i ciutadanes afectades del municipi“, aplicant “el mateix criteri i les mateixes solucions donades a l’alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès”.

En aquesta població veïns, on s’ha donat el mateix problema, l’AMB l’ha resolt aturat el cobrament amb recàrrec dels casos encara en tràmit i als ja pagats, els descomptarà l’import del recàrrec en el rebut corresponent a l’any 2024.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar