Sant Cugat, epicentre del teatre català amb la gala ‘Catalunya Aixeca el Teló’

El teatre català ha donat el tret de sortida a la nova temporada amb la celebració de la 23a gala Catalunya Aixeca el Teló que ha tingut lloc al Teatre-Auditori Sant Cugat. És la primera vegada que la gala surt de Barcelona i passa a fer-se a una altra ciutat de Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Salvador Illa, l’alcalde, Josep Maria Vallès i molts altres representants del món cultural i polític

Josep Maria Vallès, alcalde: “estem molt contents de poder acollir un esdeveniment cultural tan destacat com aquest. Avui Sant Cugat és l’epicentre de les arts escèniques del nostre país. Ens enorgulleix saber que Sant Cugat ha estat escollida per acollir aquesta gala, que per primera vegada ha sortit de Barcelona”.  

Sota el lema “El teatre no té edat”, la gala ha fet un reconeixement a tots aquelles persones que fa molts anys que fan teatre. L’espectacle, dirigit per Paco Mir –amb l’ajudantia de Roger Julià- i amb Carme Conesa com a mestra de cerimònia, ha apostat per la varietat d’arts escèniques i formats, d’artistes de totes les generacions. Entre d’altres actuacions, per exemple, s’ha comptat amb música en directe de la Original Soundtrack Orchestra (OSTO) sota la direcció del mestre Joan Vives. L’espectacle ha estat marcat per l’humor reivindicatiu de totes les actuacions. Sota el lema ‘El teatre no té edat’, la gala ha volgut reivindicar “la gent de la professió”, aquella, s’ha dit, “que van començar d’aprenents d’un ofici que es deia teatre i que el van fer gran”. Professionals que més enllà de la seva edat han estat i són “el més important de la professió”.

També s’ha reivindicat la importància dels antics programadors de comarques, “gent que s’estimava el teatre” i que en van ser els veritables impulsors, i s’ha fet una crida a treballar per guanyar públic jove a les sales de teatre.

Com no podia ser d’altre manera, durant la gala s’ha celebrat que la passada temporada els teatres de Barcelona superessin els tres milions d’espectadors superant el record històric. Una xifra que ha d’esperonar tot el sector a seguir creixent.

En la línia de seguir guanyant públic, s’ha confirmat el 22 de març de 2025 pel retorn de la iniciativa Cap Butaca Buida, que en la darrera edició va omplir 145 teatres del país amb més de 55.800 espectadors.

Entre els moments especials de l’espectacle cal destacar l’homenatge de Tortell Poltrona al seu amic Jango Edwards, mort l’agost de l’any passat. Poltrona ha pujat a l’escenari conduint una motocicleta com va fer Edwards i replicant un dels seus números. També s’ha homenatjat a la companyia Estaquirot Teatre, pels seus 50 anys de trajectòria.

Enguany, la Menció Honorífica ha estat per a la companyia Dagoll Dagom pels seus 50 anys d’alt dels escenaris.

Els tres membres de la companyia han rebut el guardó després que un vaixell travessés tot el pati de butaques. Anna Rosa Cisquella, ha agraït el premi recordant que han demostrat que el teatre en català pot arribar arreu.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

On et renoves el DNI?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?