Sant Cugat entrarà a la fase 2 aquest dilluns

07/06/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat entrarà en fase 2 de desconfinament aquest dilluns 8 de juny, ho fa junt amb les dues regions sanitàries metropolitanes i la ciutat de Barcelona. 

El govern espanyol ha acceptat la proposta del Departament de Salut de la Generalitat tal com es preveia per aquestes regions i les de la majoria de Catalunya.

Fotografia de l’avinguda Cerdanyola durant la fase 1 de desescalada

Aquestes són les principals novetats de la fase 2

La principal novetat de la fase 2 és que s’eliminen les franges horàries per les sortides dels nens, així com per a la pràctica esportiva i els passejos, tot i que les franges de protecció es mantenen per a col·lectius vulnerables, com ara la gent gran. Per tant es permetrà fer esport a qualsevol franja per a les persones de fins a 70 anys, excepte entre les 10 h i les 12 h i entre les 19 h i les 20 h que es destinaran a la gent gran.

Pel que fa a la mobilitat, es permet la circulació per tota la regió sanitària de metropolitana nord, sud i Barcelona en grups d’un màxim de 15 persones. Les reunions poden ser de fins a 15 persones.

En el cas de restaurants, es pot obrir l’interior del local fins a un 40% de l’aforament, i un 50% a les terrasses.

També es permeten les visites a residències de persones grans o altres centres residencials.

En el cas dels casaments es permeten fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats. En els enterraments es poden reunir 15 persones en espais tancats i fins a 25 en espais oberts.

En l’àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d’higiene.

Els centres comercials poden obrir, però amb un aforament de les zones comunes del 30%, i d’un 40 dins dels establiments.

També s’obren les escoles i els instituts però, de moment, sense activitat lectiva.

La novetat destacada a Sant Cugat

A la nostra ciutat, a partir d’aquest dilluns, a part de la normativa general també entren en funcionament una sèrie d’actuacions particulars.

La més significativa és que les zones verda i blava d’aparcament tornaran a ser de pagament.

A Televisió Sant Cugat us informem en tot moment de què podeu i no podeu fer durant la desescalada.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar