TV SANT CUGAT

Sant Cugat en Comú demana ampliar voreres als carrers més transitats i facilitar l’ús de la bicicleta com a transport

05/05/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat en Comú ha elaborat un document amb diferents propostes de recuperació social, econòmica i de transició a un nou model més just i sostenible de ciutat i que s’ha enviat a tots els grups municipals i a l’alcaldia. Els Comuns han treballat aquesta proposta que ha comptat amb aportacions d’experts i persones d’entitats i associacions de la ciutat i que es pot consultar a la pàgina web de Sant Cugat en Comú: Com és el Sant Cugat on volem tornar?

El partit considera que durant el confinament s’han agreujat les desigualtats, però també han desaparegut problemes a la ciutat que, amb la recuperació de la normalitat és important evitar que tornin a fer-se presents.

SantCugatenComú
Penjada de cartells de Sant Cugat en Comú durant la campanya electoral de les municipals

Tenint en compte que la distància social que ens porta la “nova normalitat” obliga a redissenyar l’espai públic, els Comuns proposen mesures d’urbanisme tàctic que, sense obra (només amb pintura), permetin ampliar voreres als carrers més transitats i donin més facilitats per a l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport. Al mateix temps, proposen aprofitar el confinament per a fer plans de transformació urbana que ens ajudin a evitar l’expansió dels vehicles privats quan comenci el desconfinament, així com millores en transport col·lectiu.

Foto: Ajuntament Sant Cugat

A la vegada proposen mesures d’acció sociocomunitària, que tingui en compte el cost educatiu, social i emocional que està suposant per als escolars el confinament. Mesures on destaca, entre d’altres, un programa educatiu d’estiu, que lluiti contra la desigualtat educativa i a favor de l’èxit escolar de tot l’alumnat a través de col·laboració amb escoles, Xarxa de Centres Culturals, biblioteques, Museu, Arxiu i equipaments esportius; dinamitzades pels professionals, pel sector del lleure, pels creadors i creadores i pels voluntaris i que ha de ser finançada per l’Ajuntament.

Per la formació d’esquerres, l’educació i la cultura són eixos estratègics de ciutat i motors de transformació social. I és per això que consideren que els professionals, les entitats, l’administració pública, els col·lectius i el veïnat, han de definir conjuntament, en aquesta nova normalitat, un Projecte comunitari de construcció de ciutadania que sigui alhora crític, lliure, creatiu i dissident.

En tercer lloc, proposen un Escut Social Local, amb propostes que permetin una sortida col·lectiva de la crisi, per tal que ningú es quedi enrere. Mesures que van des d’un programa per a pal·liar els efectes de la solitud no volguda, prevenir situacions de risc de les persones grans fins a reforçar el sistema d’atenció domiciliària, o també, propostes en matèria d’habitatge, com un sistema de mediació entre llogaters i propietaris, per tal de facilitar el pagament durant els mesos posteriors al confinament, amb avals de l’Ajuntament.

També proposen mesures de recuperació de l’economia local posant el focus en petites i mitjanes empreses, autònoms i economia social. Per exemple, proposen estudiar la implementació d’ajuts socials a partir de moneda local o crear un Fons Públic Local amb l’objectiu d’articular instruments de finançament per al desenvolupament econòmic local.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #105

Directe TV

Enquesta

Què et sembla que s'avanci la data d'encesa de llums de Nadal?

Subscripció a la revista online

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?