Sant Cugat elabora un atles per mesurar la seva eficiència energètica

07/04/2019 – Josep Lluís Silva

L’Institut Cartogràfic de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat han elaborat un atles per mesurar l’eficiència energètica del municipi vallesà.

atles-eficiencia-energetica
Foto de la presentació de l’Atles

L’eina, que entre d’altres aspectes mesura la contaminació lumínica, l’eficiència energètica dels edificis, el potencial fotovoltaic o la quantitat de vegetació present a la ciutat, vol facilitar la presa de decisions en base a dades objectives per tal de planificar un urbanisme més sostenible.

Una de les primeres conclusions extretes a partir de l’atles és que a Sant Cugat la vegetació té un important paper regulador en el comportament tèrmic evitant un sobreescalfament excessiu de la ciutat i que al voltant d’un 30% de les cobertes són adequades per col·locar-hi instal·lacions fotovoltaiques i un 40% per instal·lacions solar-tèrmica.

L’atles és en format SIG –d’alta precisió- i es pot consultar al web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Les dades s’han obtingut a través de vols aeris i tecnologia amb sensors d’alta precisió. A banda de Sant Cugat, l’eina també inclou dades de Sabadell, Esplugues de Llobregat, Badalona i Berga.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar