Sant Cugat celebra una diada de Sant Medir sense el tradicional aplec a l’ermita

04/03/2021 – Tina Forest Illas /

Els actes de celebració de la diada de Sant Medir d’enguany han començat aquest dimarts a la tarda, amb les puntaires ‘Les noies de Sant Cugat del Vallès’, que han fet entrega als Geganters de Sant Cugat d’un nou mocador per a la Marieta, la geganta de Sant Cugat.

També s’ha dut a terme la rebuda de les colles a la Sala de plens de l’Ajuntament, un moment on s’ha aprofitat per visionar el vídeo “L’Auca de Sant Medir (o les faves que van florir)”.

Un cop fets els actes previs, arriba la diada més atípica dels últims anys. Una diada marcada per la covid-19 que ha obligat a suspendre el tradicional aplec a l’Ermita de Sant Medir, que cada any reunia una gran quantitat de santcugatencs i santcugatenques que hi venien a passar el dia.

Enguany, tot i no celebrar-se oficialment, hi ha hagut bastantes persones que no han volgut faltar a aquesta cita, i amb la família o amics s’han acostat un moment a visitar l’ermita.

Les que també s’hi han acostat han estat la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la regidora de Cultura, Esther Madrona.

L’ermita s’ha mantingut oberta durant tot el dia per a aquelles persones que s’hi han volgut acostar. A les 12 del migdia, com és habitual, s’han fet sonar les campanes, però el que no s’ha celebrat ha estat la missa solemne, que s’ha traslladat al Monestir a les vuit del vespre.

Enguany no s’han pogut celebrar els actes tradicionals de cultura popular a l’esplanada del Camp del Miracle, com les sardanes, els geganters o els balls de bastons, pero de cara l’any que ve, si la situació sanitària ho permet, es podria recuperar la normalitat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar