Aquest Dijous Gras és el primer dia del Carnaval de Sant Cugat i la tradició mana menjar botifarra d’ou. L’origen d’aquest costum està associat al consum de menjars abundants i energètics abans de l’arribada de la Quaresma, quan l’Església imposava restriccions alimentàries, prohibint el consum de carn i altres aliments rics.
A les Carnisseries Sagarra cada any segueixen aquesta tradició i són molts els clients que aprofiten per comprar les seves botifarres d’ou. Els dies previs a la Quaresma es menjaven plats contundents amb ingredients com ous, carn de porc i greixos, per aprofitar les últimes ocasions de menjar amb abundància, una combinació d’ingredients perfecta per a la botifarra d’ou. La podem consumir directament o en entrepà però molts també recomanen tastar-la en truita. A Carnisseries Sagarra també disposen d’altres tipus de botifarra: tòfona, sobrasada i mel, foie i ceba caramelitzada, i ou i ceps.
Sigui com sigui, avui teniu una cita obligada a qualsevol de les carnisseries Sagarra de Sant Cugat: al c/ Francesc Moragas 13; c/ Endavallada 22, dins del Condis de Coll Favà, de l’SPAR del c/ Santa Anna 3 i al Mercat de Mira-sol.