S’amplia el cribratge massiu a les persones nascudes entre el 1997 i el 2006

14/07/2021 – Redacció /

Fins a les 17h del dimarts, és a dir, el primer dia, tan sols 75 joves, dels 3.000 que s’espera, s’havien acostat fins al PV3 per fer-se el PCR.

Joves en el cribratge massiu Foto: Jordi García

El cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics entre els joves de 18 a 20 anys de la ciutat, i que va començar dimarts, s’ha ampliat després d’una baixa afluència. Fins a les cinc de la tarda del dimarts, és a dir, el primer dia, tan sols 75 joves s’havien acostat fins al PV3 de la rambla del Celler per fer-se el PCR.

Per aquest motiu el departament de Salut ha accedit a la petició de l’alcaldessa Mireia Ingla d’ampliar el cribratge a una franja d’edat més àmplia que la inicialment establerta i també es podran fer la prova les persones nascudes entre el 1997 i el 2006 (dels 24 als 15 anys). En el cas dels menors d’edat, caldrà que es presentin al punt de cribratge acompanyats d’una persona adulta.

Els criteris seran els mateixos que fins ara: persones asimptomàtiques, que no hagin estan vacunades parcial o totalment i que no tinguin un TAR o PCR positiva durant els últims 10 dies. Amb l’ampliació de la franja d’edat s’espera aconseguir l’objectiu de detectar el màxim de positius possibles, aprofitant els recursos, humans i física preparats per a aquest fi. L’ampliació del cribratge augmenta la població diana inicial de 3.000 persones joves a unes 9.000.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar