Retorn a les aules amb mesures de seguretat i a l’expectativa

14/09/2020 – Eva Jou /

Després de sis mesos, els infants i el personal docent han tornat a les escoles. A Sant Cugat, tots els centres educatius han pogut obrir les portes i donar el tret de sortida a un nou curs, marcat per les mascaretes, els grups bombolla, la distància i els retrobaments.

A primera hora del matí, membres del personal docent enllestien els últims detalls per poder inaugurar el curs amb totes les garanties. Mentrestant, arribaven els alumnes que aquest curs els tocarà matinar una mica més, ja que una de les mesures previstes a la majoria de centres són les entrades esglaonades. Així, en el cas de l’escola Collserola, per exemple, els alumnes de 3r A han començat a entrar a les 8:45h. És a dir, un quart d’hora abans de l’horari habitual. D’aquesta manera, i també habilitant nous accessos, s’intenten evitar les tradicionals aglomeracions a l’entrada i a la sortida principal.

Després d’un estiu de reclamacions, l’Escola Gerbert d’Orlhac ha pogut arrencar el nou curs amb l’entrada de l’hort arreglada. Igual que en el cas de l’escola Collserola, unes línies marcades a terra indicaven l’espai per on havia d’entrar cada alumne en funció del seu curs, per poder mantenir la distància i l’ordre. A més, s’ha pres la temperatura alumne per alumne abans d’entrar a les aules.

Generalment, els pares i mares estaven a l’expectativa. Amb la confiança que el personal docent complirà amb les mesures de seguretat del Departament d’Educació, però amb la incertesa de no saber com transcorrerà el curs que tot just s’estrena.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar