“Prevenció en la violència…”

Prevenció en la violència de gènere


La prevenció, com en molts aspectes de la vida, és fonamental per no caure en situacions abusives. Totes les persones en podem caure, ja que a l’inici ens pot costar identificar-les com a tal.

I és que tenim moltes vegades un concepte erroni de l’amor, amor sinònim de possessió, de gelosia, de control i això precisament està ben allunyat de la confiança, del respecte i de l’estima. Durant els anys he après que cal estimar-se, sense embolcalls, amb el que hi ha però estimar-se, saber-se reconèixer important i necessària doncs no oblidis que l’única persona que estarà la resta de la teva vida ets tu mateixa, cap altra et podrà garantir això.
Reconèixer com a important els espais personals, aquells que són teus i et fan gaudir, i aquelles amistats íntimes que et fan sentir bé, que et consolen quan caus i estan disposades a recolzar-te en els moments durs.
A dir prou davant les situacions abusives, cap persona mereix un maltractament, però abans de tot hem de reconèixer els senyals d’alarma perquè sempre es comença per la violència psicològica, la porta d’entrada.

Senyals d’alarma:

– El control: et diu com has d’anar vestida, amb qui has d’anar, si estudies o si treballes, és a dir, vol controlar tots els aspectes de la teva vida. Vés amb compte, això no és senyal d’amor!

T’insulta, et menysprea, t’humilia: en públic o en privat, compte! El respecte és la base fonamental de les relacions sanes.

Aïllament: cada cop et sents més sola? Has renunciat a quedar amb els amics per por que s’enfadi o et faci el buit? Vés amb compte! Els espais personals són teus, estar amb algú no significa divorciar-te de tu mateixa.

Manipulació: et fa sentir que sols tu ets responsable que la relació funcioni? Tergiversa i porta al seu terreny el que dius o fas? Vés amb compte, les relacions sanes se sustenten en la cooperació i l’acceptació de culpa.

Gelosia: no ho confonguis amb senyal d’amor perquè no té res a veure, s’arrela amb el control i la possessió.

Si et sents reflectida, presta atenció, les relacions tòxiques sempre van a més. Busca ajuda professional i explica els teus neguits, també pots trucar al 900-900-120, de forma gratuïta les 24 h tots els dies de l’any.
La vida és massa maca per perdre-la, no creus?

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar