Per què no es talla l’herba dels parcs de Sant Cugat?

(31/05/2022 – Redacció)  

Alguns usuaris de xarxes socials es pregunten per què els parcs de Sant Cugat tenen o tenien fins fa poc l’herba sense tallar. Fins i tot es preguntaven si era deixadesa del govern municipal.

Es tracta d’una nova gestió del manteniment dels parcs i jardins que fa l’Ajuntament que respon a uns criteris de sostenibilitat. Però en què consisteix? L’alcaldessa Mireia Ingla ho ha explicat al programa ‘Línia Directa amb l’Alcaldessa‘ de Televisió Sant Cugat: “Són decisions tècniques per la conservació de la biodiversitat i per què en etapes concretes, com la primavera, la biodiversitat tingui la possibilitat de regeneració i durant la primavera no es fa la sega. A més ara ens han donat un premi pel model que tenim de cura dels espais públics“.

Herba del parc de la PollancredaSegons aquests nous criteris no es pot tallar l’herba tan arran a la primavera perquè això perjudica l’aparició d’insectes. D’aquesta manera els criteris per gestionar el medi ambient els darrers anys han canviat: “Com menys intervenció hi hagi en l’espai natural, millor“.

Ara amb l’arribada de la calor s’està començant a segar algun dels parcs de la ciutat: “Durant la primavera no s’ha fet la sega per preservar la biodiversitat i l’ecosistema i ara ja s’està començant a fer. Vam dir que quan comences la calor començaríem a segar i, per tant, estem segant tots aquests espais“.Un estudi recentment presentat conclou que els plataners, les mèlies i els pins de la ciutat capturen 448 kg de CO2 al dia a Sant Cugat. A més, l’arbrat també és capaç de reduir fins a 18 graus la temperatura a les voreres a l’estiu. Un informe, anomenat “Bioconfort urbà” que estudia els efectes positius de l’arbrat de Sant Cugat amb relació a la qualitat de l’aire i el bioconfort, que ha rebut aquest cap de setmana un premi de l’Asociación Española de Parques y Jardines Públicos.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar