(31/05/2022 – Redacció)
Alguns usuaris de xarxes socials es pregunten per què els parcs de Sant Cugat tenen o tenien fins fa poc l’herba sense tallar. Fins i tot es preguntaven si era deixadesa del govern municipal.
Es tracta d’una nova gestió del manteniment dels parcs i jardins que fa l’Ajuntament que respon a uns criteris de sostenibilitat. Però en què consisteix? L’alcaldessa Mireia Ingla ho ha explicat al programa ‘Línia Directa amb l’Alcaldessa‘ de Televisió Sant Cugat: “Són decisions tècniques per la conservació de la biodiversitat i per què en etapes concretes, com la primavera, la biodiversitat tingui la possibilitat de regeneració i durant la primavera no es fa la sega. A més ara ens han donat un premi pel model que tenim de cura dels espais públics“.
Segons aquests nous criteris no es pot tallar l’herba tan arran a la primavera perquè això perjudica l’aparició d’insectes. D’aquesta manera els criteris per gestionar el medi ambient els darrers anys han canviat: “Com menys intervenció hi hagi en l’espai natural, millor“.
Ara amb l’arribada de la calor s’està començant a segar algun dels parcs de la ciutat: “Durant la primavera no s’ha fet la sega per preservar la biodiversitat i l’ecosistema i ara ja s’està començant a fer. Vam dir que quan comences la calor començaríem a segar i, per tant, estem segant tots aquests espais“.
Un estudi recentment presentat conclou que els plataners, les mèlies i els pins de la ciutat capturen 448 kg de CO2 al dia a Sant Cugat. A més, l’arbrat també és capaç de reduir fins a 18 graus la temperatura a les voreres a l’estiu. Un informe, anomenat “Bioconfort urbà” que estudia els efectes positius de l’arbrat de Sant Cugat amb relació a la qualitat de l’aire i el bioconfort, que ha rebut aquest cap de setmana un premi de l’Asociación Española de Parques y Jardines Públicos.