Oxfam Intermón fa una crida a la participació a la pedalada solidària Transgalliners del pròxim 29 de setembre

El pròxim 29 de setembre se celebra una nova edició de la TransGalliners, una pedalada per equips organitzada per Oxfam Intermón i la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC), i que enguany tindrà un format  100% solidari. La cursa ja es va presentar a principis d’any i s’havia d’haver disputat a principis de juny, però la seva celebració es va retrassar fins el 29 de setembre per canvis a l’organització. Aquest és el primer any en que Oxfam Intermón participa en l’organització de la cursa que ha fet una crida a la participació.

Núria Escamilla, regidora d’Esports i Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat, qui ha comentat que “és una gran notícia que la Transgalliners es consolidi i que se sumi a un gran projecte com el d’Oxfam Intermón. Sant Cugat sempre estarà oberta a acollir activitats esportives solidàries com aquesta que s’alineen amb els valors i el caràcter de la ciutat.”

Inscripcions
Un dels canvis més significatius de la cursa respecte a les darreres edicions és que la cursa passa de ser individual a una cursa per equips, de dos o tres participants com a màxim. El cost de la inscripció és de 72 euros per equip, però els integrants també es comprometen a recaptar un mínim de 600€ amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i la fam.

Oriol Cusó, president de la Unió Ciclista de Sant Cugat (UCSC), qui ha explicat que es pot participar a la cursa  amb qualsevol tipus de bicicleta, també elèctrica, i ha recordat que els equips que s’inscriguin abans del 15 de juliol tindran una bonificació de 50 euros. És a dir, podran inscriure’s amb una recaptació de 550€. Així mateix, ha fet èmfasi en el fet que en edicions anteriors, els equips sempre organitzen activitats solidàries entre amics i familiars amb l’objectiu d’aconseguir l’import requerit.

El president de la UCSC ha detallat com seran les dues proves: “Hi haurà una prova de Gravel de 100 km de distància i un desnivell de +/- 1.500 m; i una prova de BTT, de 50 km de longitud i un desnivell de +/- 1.000 m. La cursa de Gravel també es podrà fer amb una bicicleta de muntanya”, ha especificat.

Per útlim, Cusó ha assegurat que es tracta de dues proves que trancorren a través d’un paratge natural original i poc conegut, amb molts pocs km en zona urbana, que sens dubte agradarà molt als participants. “Així mateix, els ciclistes es trobaran a l’arribada amb vestuaris i dutxes i una zona habilitada per esmorzar un refrigeri de botifarra o l’equivalent vegà. També hi haurà un lloc per guardar les biciletes i deixar les pertinences”.

Per facilitar la recaptació, en el moment de la inscripció tots els equips tindran un espai virtual per presentar al seu equip. Aquesta pàgina web servirà per recaptar els fons necessaris per participar. A més, els participants rebran informació i idees de com cercar suport entre familiars i amics, per exemple, organitzant alguna activitat solidària.

Les inscripcions a la Transgalliners Oxfam Intermón “Xavi Sampons” es poden formalitzar fins al 25 de setembre, en aquest enllaç.

Cursa solidària
Finalment, la responsable de l’àrea de Creixement d’Oxfam Intermón, Gisela Genebat, ha posat fi a les intervencions de l’acte explicant que amb els donatius acoseguits, l’organització desenvoluparà projectes per fer arribar aigua a diverses comunitats d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina i fer front a les dificultats provocades pels efectes de la crisi climàtica.

“Gràcies al vostre suport podem continuar millorant la vida de més de 15,5 milions de persones arreu del món. Amb els esdeveniments esportius, parlem d’una de les nostres especialitats, la d’apropar aigua segura a milions de famílies. L’emergència climàtica està canviant la vida de milions de persones per sequeres, inundacions, tornados i huracans, cosa que dificulta l’accés a aigua potable. Aquesta falta d’accés fa que moltes persones visquin en una situació de pobresa i que hagin de deixar les seves llars, convertides en refugiades climàtiques”.

Recorreguts
Els corredors i corredores participants, que podran fer la cursa amb qualsevol tipus de bicicleta (també elèctrica) podran triar entre dues disciplines i recorreguts:

La pedalada de BTT de 50 km té un desnivell acumulat de +/- 1.000 m. El recorregut passarà per pistes, corriols i trialeres, transcorre totalment per la serralada de Galliners entre els municipis de Sant Cugat, Rubí, les Fonts de Terrassa i Sant Quirze.

La pedalada de Gravel de 100 km té un desnivell acumulat de +/- 1.550 m que transcorre també per la serralada de Galliners i arriba al parc de Sant Llorenç, passant per diversos municipis del Vallès Occidental passant principalment per pistes.

Restaurant bike friendly
Aquest nou acte de presentació ha tingut lloc al restaurant Brevet Cycling Cafè de Sant Cugat del Vallès, el primer restaurant bike friendly de la ciutat. El restaurant Brevet ha anunciat la seva adhesió a l’esdeveniment.

Adolfo Tannenbaum, soci fundador del restaurant Brevet, ha expressat que “és un honor donar suport a un esdeveniment com aquest de la mà d’Oxfam Intermón i la UCSC. Sentíem que havíem de posar el nostre granet de sorra per una causa solidària tan important”, ha destacat.

“Des de Brevet hem creat un equip i participarem activament a la cursa perquè compartim els valors de respecte i de consciència ambiental que promou l’esdeveniment. Fem una crida a la participació i animem tots aquells ciclistes que vulguin formar-hi part, que construeixin una xarxa perquè la gent pugui fer les aportacions necessàries per crear els equips. Amb la col·laboració de tothom és possible”, ha assegurat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar