Noves restriccions: restauració oberta fins les 17h i universitat presencial al 30%

05/03/2021 – Tina Forest Illas /

El Procicat ha anunciat aquest dijous les noves restriccions per frenar els contagis de covid-19, que seran vigents durant una setmana a partir del dilluns. En aquesta ocasió s’ha optat per fer una petita flexibilització de les mesures que ja hi havia vigents fins ara.

Una de les novetats més destacades és la relaxació dels horaris d’obertura de bars i restaurants. Fins ara només podien obrir de les 7:30h a les 10:30h, i de les 13h a les 16:30h. Amb les noves mesures, l’horari d’obertura s’allarga fins les 17h, i s’elimina la pausa del mig, de manera que podran obrir ininterrompudament fins a aquesta hora.

Amb tot, però, des del sector de la restauració ho veuen insuficient, i es queixen que aquesta mesura no soluciona el problema. Demanen poder obrir a les nits i que se’ls donin més ajudes.

Font: ACN

Universitat presencial al 30%

Altres novetats en les restriccions és el retorn de les classes presencials a les universitats, amb un aforament màxim del 30% a l’interior de les aules. També es recuperen els actes culturals en museus, galeries d’art i sales d’exposicions.

Reobertura de vestidors als gimnasos

Pel que fa a l’esport, es permet la reobertura dels vestidors als gimnasos i centres esportius, tot i que es recomana que, en la mesura del possible, la gent es dutxi a casa seva. També es reprenen les competicions federades a partir dels 16 anys. Pel que fa al lleure extraescolar, s’amplia als cursos d’ESO, batxillerat i formació professional, a més dels cursos de primària, i també s’autoritzen les colònies fora de la comarca, sempre que sigui amb el grup bombolla.

Es recuperen també les activitats lúdiques en centres cívics, a partir dels 65 anys, a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones per grup.

De moment se segueixen mantenint el confinament comarcal i perimetral.

Des de la Generalitat insisteixen en la necessitat de ser prudents i reduir el contacte social. Expliquen que, tot i que les dades de contagis milloren lleugerament, encara són molt lluny de ser òptimes, i que per tant cal extremar les precaucions.

8M

En referència al dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que preval el dret a la manifestació, però ha puntualitzat que, si es poden fer concentracions, millor que no pas anar caminant, i amb totes les mesures de protecció.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar