Nou dispositiu per inactivar nius de vespa asiàtica

29/09/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha desplegat un dispositiu per inactivar nius de vespa asiàtica que es troben a la via pública. L’actuació ha durat al llarg de tot el matí.

Agents de Protecció Civil han acompanyat diferents tècnics que, fent ús d’una escopeta adaptada, han introduït als nius un producte per neutralitzar-los. Les zones del municipi on s’ha dut a terme l’operatiu han estat les de la rambla Ribatallada, el passeig Orquídea i el torrent de Ferrussons.

Una espècie invasora

La vespa asiàtica és una espècie invasora provinent del sud-est asiàtic que va ser detectada a Europa per primera vegada l’any 2004. La seva capacitat per adaptar-se a les diferents condicions climàtiques i la falta de depredadors naturals ha fet que s’expandeixi ràpidament pel continent, posant en perill a altres espècies autòctones.

A Catalunya es va detectar per primer cop l’any 2012 a l’Alt Empordà, i un any després ha augmentat la seva presència en altres comarques com el Bages, el Maresme o el Vallès oriental i occidental.

Com actuar si es detecta un niu

Des de l’Ajuntament de Sant Cugat expliquen que, en cas de trobar un niu a la via pública, cal avisar al consistori registrant la incidència a través d’Ulls de la ciutat. En cas que el niu es trobi dins un espai privat, expliquen que cal contactar amb una empresa de control de plagues especialitzada. Podeu consultar-ne una llista al web del Departament de Salut.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar