Moció d’ERC-MES per rebutjar el trasllat a Sant Cugat d’un jesuïta acusat d’abusos sexuals

15/03/2019 – REDACCIÓ /

El grup municipal ERC-MES ha anunciat una moció al ple de dilluns per donar suport a les víctimes de pederastia i per rebutjar el trasllat al Centre Borja de Sant Cugat d’un jesuïta acusat d’abusos sexuals, entre d’altres qüestions.

centre-borja-santcugat
Imatge de la web oficial del Centre Borja

Amb aquesta moció Esquerra Repúblicana pretén que el ple mostri “màxima solidaritat i tot el suport a les víctimes de pederàstia i pedofília i condemnar qualsevol tipus d’abús sexual, especialment els comesos contra infants i adolescents”.

També desitja que es refusi la decisió dels Jesuïtes de traslladar a Sant Cugat un sacerdot denunciat per abusos sexuals a persones menors.

A més, vol que el ple exigeixi a l’Església Catòlica que no toleri l’abús sexual a menors i garanteixi que els seus espais siguin espais segurs per a la infància.

I que el Congrés dels Diputats i el Senat amplïn la preescripció dels delictes d’abús i agressió sexual contra menors fins que la víctima faci 30 anys d’edat.

Aquesta moció ha estat motivada principalment perquè en els últims dies els jesuïtes han traslladat al Centre Borja de Sant Cugat el pare Pere Sala de 94 anys investigat per suposats abusos sexuals durant els anys 80. Uns abusos denunciats per dos germans al diari “El Periódico”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar