Mireia Ingla assegura que dimarts faran arribar als mossos la documentació requerida per la fiscalia

29/07/2019 – REDACCIÓ /

L’alcaldessa Mireia Ingla va assegurar en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el proper dimarts faran arribar als Mossos d’Esquadra tota la documentació requerida per la fiscalia.

mireia-ingla-fiscalia
Fotografia de Mireia ingla durant l’entrevista a l’ACN

Cal recordar que la setmana passada vam saber que la Fiscalia del TSJC investiga l’Ajuntament de Sant Cugat per diverses factures corresponents a l’exercici 2018.

En una entrevista amb l’ACN, l’alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), va explicar el passat divendres que els Mossos d’Esquadra van presentar-se al consistori dilluns passat, 22 de juliol, per reclamar l’informe de l’interventor municipal referent a la liquidació del pressupost d’aquest exercici. Aquest document indica que l’anterior govern (PDeCAT) hauria “atorgat serveis sense que hi hagués un contracte darrera o amb un contracte que ja havia caducat”, va explicar Ingla. L’alcaldessa va assegurar que ja s’han posat en marxa tots els mecanismes per “regularitzar” la situació i “endreçar aquesta mala praxis”. Va afegir que dimarts vinent faran arribar tota la documentació requerida a la policia.

La investigació té el seu origen en la liquidació del pressupost de 2018, quan l’interventor municipal va aportar tota una sèrie de factures que s’estaven pagant des de l’Ajuntament i no tenien cobertura contractual.

Ingla va assegurar que aquesta situació va dur l’interventor a emetre un informe desfavorable que explicava que d’aquesta forma no es podien pagar els serveis. Tot plegat, va fer que el grup municipal de Ciutadans decidís posar en coneixement del TSJC aquests fets.

La batlle va explicar que dilluns 22 de juliol van personar-se a l’Ajuntament els Mossos d’Esquadra i van requerir tota la documentació relacionada amb aquesta liquidació, així com l’informe de l’interventor. “Hem començat a recopilar tot el material que demanen i dimarts de la setmana que ve ja els el farem arribar”, comenta.

L’alcaldessa va lamentar la situació i va afegir que quan es faci la liquidació del pressupost de 2019 tornarà a passar el mateix. “Nosaltres hem arribat a mitjans d’aquest any i aquesta és una pràctica habitual que s’havia fet”, va indicar. Va assegurar que en el moment en què es faci aquesta liquidació es procedirà a fer arribar tot el material pertinent a la Fiscalia. “Volem fer les coses ben fetes”, va remarcar.

“Tenim els propers quatre anys per regularitzar aquests situació”, va assegurar l’alcaldessa que diu que el nou executiu s’ha vist obligat a “endreçar tota aquesta mala praxis el més ràpid possible”.

Amb tot, els responsables municipals han assegurat que el document sobre la liquidació del pressupost 2018 conté diversos informes tècnics que acrediten que el preu del servei o subministrament realitzat s’havia ajustat al preu de mercat o, en el cas de serveis que havien excedit l’objecte del contracte, que els preus facturats es corresponien amb els preus inicialment contractats. Per aquest motiu, es va concloure que no s’observava cap perjudici econòmic per a aquesta administració.

L’Ajuntament va aprovar –a través d’un decret d’alcaldia amb data 14 de juny d’enguany – un pla d’Acció per a la millora dels resultats del control intern municipal. Aquest pla, fiscalitzat pel mateix interventor municipal, té l’objectiu d’aplicar noves mesures que ajustin l’actuació municipal als procediments requerits en l’àmbit de la contractació pública.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar