Mestres i educadores de Sant Cugat en contra de les condicions per obrir les escoles bressol

01/06/2020 – REDACCIÓ 

El col·lectiu de mestres/educadores de les Escoles Bressol de Sant Cugat ha enviat un manifest on denuncien que no volen obrir les escoles bressol aquest mes de juny amb les condicions que imposa el Departament d’Educació de la Generalitat.

Sota el lema “Aquesta no és l’escola que coneixen els nostres infants. Aquesta no és la nostra escola” i amb el hashtag “#AixíNoVolemObrir”, el col·lectiu afirma que “ens fan obrir les escoles bressol, sota un Pla d’acció que determina unes normes estrictes i restrictives degut a la situació d’alerta sanitària actual. Distanciament social, extremar les mesures de neteja i desinfecció d’espais i materials, protocols de prevenció i protecció en aquells moments en què no es puguin mantenir les distàncies, entre d’altres“. Asseguren en el manifest que es tractarà “d’una escola bressol d’emergència que ha de defugir del contacte físic, de les mostres d’afecte, de la llibertat de moviments, del joc autònom, de compartir complicitats, de créixer en un entorn emocionalment segur i conegut“.

Per aquest motiu demanen “repensar una escola que doni resposta a les necessitats reals dels infants d’1 a 3 anys després del confinament, no es pot fer només des de la prevenció, la restricció i la contenció“.

El manifest acaba afirmant que les condicions imposades per la Generalitat fan que “aquesta no és l’escola per la qual tant s’ha treballat i treballem, no és l’escola en què creiem i no és l’escola que volem“.Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar