Per Maria Santaella
Ingredients
(per a 4 persones aproximadament amb un acompanyament):
Per a les mandonguilles:
- 2 albergínies grans
- 1 ceba gran
- Pa ratllat
- 1 ou
- Farina
Per a la salsa de tomàquet:
- ½ kg de tomàquet pera
- 1 ceba petita
- Salsa pesto
- 1 dent d’all
Preparació:
- Rentar i tallar ben petita la ceba i l’albergínia pelada.
- Coure la ceba en una paella amb oli d’oliva i sal fins que agafi una mica de color.
- A continuació, afegir l’albergínia a la paella, salar i remenar. Deixar coure amb la ceba durant mitja hora fins que l’albergínia quedi tendre. Retirar del foc i deixar refredar.
- Per fer la salsa, ratllar la ceba i els tomàquets i sofregir a la paella amb oli d’oliva i una mica de sal. Quan faci xup-xup, afegir la dent d’all ratllada i dues cullerades de salsa pesto. Remenar i deixar coure tot plegat durant 20 minuts aproximadament.
- Recuperar l’albergínia i la ceba fredes i afegir un ou i tres cullerades de pa ratllat. Remenar fins a aconseguir una pasta homogènia i fer les mandonguilles amb les mans.
- Enfarinar les mandonguilles i fregir durant 3-4 minuts en una paella amb oli fins que quedin torradetes i llestes per menjar.
- És moment de muntar el plat i gaudir!