L’Orquestra Simfònica Sant Cugat torna a omplir el Teatre-Auditori amb el concert de Beethoven & Dvorák

(16/11/2023 –  Redacció)  

Amb un gran repertori de música simfònica del segle XIX, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha tornat a omplir el Teatre-Auditori en una nit que va arrencar amb el Concert per a violoncel i orquestra en si menor, Op. 104, d’Antonín Dvořák (1841-1904). Una peça que amb una gran quantitat de melodies memorables i una orquestració brillant i emotiva on va destacar el violoncel de Pau Codina, un dels violoncel·listes catalans més prestigiosos vingut expressament de Dinamarca, on resideix, per participar en aquest concert.

Després de l’intermedi, va ser el moment d’una de les obres més rellevants i emotives de la història de la música, la 7a simfonia de Beethoven. El gran compositor alemany va reflectir a la Simfonia núm. 7 en la major, op. 92, les idees del moviment romàntic, amb una gran expressivitat emocional, una atenció especial a la forma i una experimentació amb les noves idees musicals de la seva època. Beethoven parlava d’aquesta simfonia com “una de les seves millors obres” mentre que el gran Richard Wagner la va anomenar “apoteosi de la dansa” referint-se als alegres ritmes que impregnen tota l’obra.

 

El proper concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat a la nostra ciutat serà el tradicional Valsos i danses del 27 de desembre, dirigit per Salvador Brotons i, aquest any amb una gran sorpresa, la participació de l’actriu Lloll Bertran, que promet ser una gran nit de música i bon humor. Un concert que enguany farà gira per sis ciutats catalanes: Cornellà, Premià de Mar, Reus, Badalona, Vilassar de Dalt i Montcada i Reixac.

 

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar