L’Orquestra Simfònica Sant Cugat celebra el miler d’actuacions amb el concert de Sant Jordi dedicat a Gabriel Ferrater

(25/04/2022 – Redacció)  

El darrer concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha estat molt especial per diversos motius. Ha estat el seu concert número mil, a més del retorn a la normalitat del format tradicional amb públic sense mascaretes, durada i pausa central. Un concert de Sant Jordi que ha servit per a retre homenatge al poeta santcugatenc Gabriel Ferrater en el centenari del seu naixement. Una selecció de la música més propera a l’obra i la personalitat artística d’aquest poeta poc convencional, especialment creatiu i erudit, que va exercir una forta influència en la joventut de l’època i en els poetes posteriors.

Moment del concert de Sant Jordi 2022 realitzat al Teatre Auditori

El repertori del concert de Sant Jordi és un viatge per la gran música simfònica del segle XX, amb obres escrites entre 1922 i 1972, els anys que va viure Ferrater. De totes elles va destacar “Montjuïc” (“Suite of catalan dances“), escrita pel prestigiós compositor anglès Benjamin Britten i Lennox Berkeley. Una peça del 1937 que inclou algunes melodies tradicionals catalanes, entre elles la del popular ball santcugatenc del Vano i el Ram.

A la segona part del concert, la formació simfònica santcugatenca va interpretar peces de noves tendències musicals, que reflecteixen la personalitat literària de Ferrater des del Tabula Rasa per a dos violins i orquestra o el popular “Here Comes The Sun” dels Beatles.

El concert va ser dirigit per Josep Ferré i va participar Sara Cubarsi i Xènia Gogu com a violins solistes. Es va poder veure el 22 d’abril al Teatre-Auditori Sant Cugat, el de Sant Jordi a L’Auditori de Cornellà i d’endemà a Vilassar de Dalt.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar