L’exalcaldessa Carmela Fortuny nega irregularitats en l’organització del Festival Nacional de Poesia

08/05/2020 – REDACCIÓ

L’exalcaldessa Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat) ha defensat la gestió de l’antic equip de govern davant les acusacions d’irregularitats per part de la Sindicatura de Comptes per l’organització del Festival Nacional de Poesia, celebrat durant nou anys a Sant Cugat. En un comunicat enviat a la premsa, ha assegurat que aquest és un festival que va néixer per iniciativa de l’Ajuntament de Sant Cugat i la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) l’any 2000 i és un festival coorganitzat, “per tant, l’Institut de les Lletres Catalanes no subvencionava. Cada institució assumia les seves despeses“.

Un informe de la Sindicatura de Comptes considera que les despeses del programa del Festival Nacional de Poesia, celebrat a Sant Cugat, eren subvencions directes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), presidida per Laura Borràs (Junts per Catalunya) fins al gener del 2018, a l’Ajuntament de Sant Cugat i per tant no seguia el procediment establert per la llei. Per tant, segons la sindicatura “ILC no tenia subscrit cap conveni amb l’Ajuntament en relació amb les activitats esmentades“. La Sindicatura denuncia que des de la primera edició l’any 2000 i fins a l’any 2018 no es va establir un conveni entre les dues institucions i per tant el procediment va ser irregular. No va ser fins a l’any 2019 quan es va procedir a realitzar un conveni.

Sobre aquest últim punt, Fortuny ha explicat que el document del conveni entre l’Ajuntament de Sant Cugat i la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) el va signar el 19 de març del 2019 l’Eloi Rovira, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Cugat en aquell moment, i Joan Elies Adell com a director de l’ILC, després d’un treball previ i conjunt durant el 2018.

Carmela Fortuny i Laura Borràs durant el Festival de Poesia l’any 2016

Pel que a les irregularitats esmentades per la Sindicatura de Comptes, l’exalcaldessa ha defensat la gestió de l’Ajuntament, tot i que no ha descartat que puguin haver-hi mancances: “He confiat en les garanties jurídiques que ofereixen en els ajuntaments, com el nostre, els funcionaris que els pertoca tutelar la correcció de gestió administrativa, suposo que el govern actual fa el mateix. Caldrà determinar quines mancances té el procediment, si en té i buscar les fórmules per continuar endavant“.

Carmela Fortuny també ha demanat a l’actual equip de govern la continuïtat del Festival Nacional de Poesia: “Un Festival que neix el 2000, i el 2012 es converteix en Nacional. Això té molta rellevància i esperem que continuï així amb el govern actual de l’Ajuntament de Sant Cugat, un referent en el camp de la poesia catalana“.

L’última edició va ser el 19è Festival Nacional de Poesia celebrat el passat octubre a Sant Cugat.Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar