Les tradicionals Caramelles tornen a omplir de música els carrers de Sant Cugat

(19/04/2022 – Redacció)  

Diumenge i dilluns de Pasqua, les tradicionals Caramelles han tornat a sortir al carrer amb les seves cançons populars. Aquest any, a més de la Societat Coral La Lira i la Societat Coral La Unió Santcugatenca també ha participat el Cor de Caramelles Populars de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat que van interpretar els seus repertoris per diferents carrers i places de la ciutat.

La Societat Coral La Lira celebra aquest any el seu 140è aniversari i van actuar acompanyats de Diego Lahuerta a l’acordió i Artur Regada, al contrabaix i la direcció d’Eloi Jover. A més de les actuacions de diumenge al matí i de dilluns matí i tarda, els membres de La Lira també cantaran la diada de Sant Jordi a les 19.00 de la tarda a la plaça Octavià.

La Societat Coral de La Unió Santcugatenca va actuar acompanyada de l’acordió per Josep Cànaves i la direcció de Sílvia Planagumà.

Aquest any com a novetat ha participat per primera vegada el Cor de Caramelles Populars de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat amb la direcció de Clara Aymats. Una coral intergeneracional que buscava la interacció amb el públic i que comptava amb l’acompanyament de músics de la mateixa escola.

Les caramelles són cançons populars típiques de Catalunya que es canten per Pasqua tot i que també tenen caràcter profà. Els primers documents que citen aquesta tradició són del segle XVI dins el folklore del món rural, tot i que el seu origen pot ser molt anterior.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar