Les pimes i els autònoms haurien deixat d’ingressar fins a 34.000 milions d’euros

26/04/2020 – REDACCIÓ /

L’Associació de Microempreses, petites i mitjanes empreses de Catalunya (PIMEC) va preveure fa uns dies que les pimes i autònoms deixarien de generar uns ingressos d’explotació d’entre 32.000 i 34.000 milions d’euros fins al 25 d’abril, a causa de la crisi de la COVID-19.

Fotografia de l’Ajuntament de Sant Cugat d’empreses de la ciutat

Per pal·liar aquesta situació, l’entitat considera necessàries mesures de liquiditat i finançament per evitar el tancament de les empreses.

A més, la confederació ha demanat anul·lar o ajornar el pagament de l’impost de societats, oferir deduccions fiscals a les empreses per a la compra de material sanitari i pagar el deute pendent de les administracions.

L’impacte econòmic del coronavirus a Catalunya

A banda d’això, la PIMEC ha presentat les dades d’una enquesta elaborada entre el 2 i el 4 d’abril amb 1.563 respostes que conclou que un 93,6% de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms està patint una contracció de les vendes o anul·lació de les reserves.

I un 76,7% de les empreses i autònoms ha manifestat experimentar tensions de tresoreria, mentre que un 43,2% de les pimes i autònoms ha realitzat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i un altre 15% té previst fer-ho.

A més, en referència al permís retribuït recuperable vigent durant les dues setmanes de confinament total (del 30 de març i fins al 9 d’abril)  la patronal ha assegurat que dues de cada tres empreses no podran complir amb el termini establert pel govern espanyol de recuperar les hores no treballades abans del 31 de desembre d’enguany. En aquest sentit, la confederació ha proposat trobar solucions “flexibles” i allargar el termini de recuperació fins al 2021.

Podeu consultar la resta de dades de l’enquesta en aquest document de PIMEC.

[slideshare id=232673641&doc=informes102020cat-200426171423&type=d]

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar