Les Lectures a la Fresca celebren 20 edicions amb una exposició històrica

Aquest any, per commemorar aquestes 20 edicions de les Lectures a la Fresca, els Amics de Pedra i Sang han organitzat una sèrie d’activitats paral·leles, com l’exposició 20 anys ventant-nos a la fresca”, comissariada per Imma Pueyo, que recull tots els vanos originals realitzats per vint artistes plàstics de la ciutat al llarg d’aquests anys.

La presentació de l’exposició “20 anys ventant-nos a la fresca” va comptar amb una performance a càrrec del grup d’actors i actrius de les Lectures a la Fresca. Molts dels artistes plàstics autors dels vanos van estar presents durant l’acte d’inauguració com Dolors Mayorga, Maria Fabre, Tatiana Blanqué, Lluís Ribas o Neus Colet o Katerina Alavedra-Duchoslav.

Aquest any, el disseny del Vano que en cada edició any s’ha encarregat a un artista plàstic de la ciutat, s’ha volgut seleccionar d’una forma diferent i s’ha col·laborat amb l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, que ha realitzat un concurs intern d’on ha sortit guanyadora l’alumna Àmbar Caspari.

Una altra exposició que servirà per commemorar aquest 20è aniversari portarà per títol “Vint anys llegint a la fresca” composta per 20 fotografies de gran format que pengen dels balcons dels espais més emblemàtics on s’han celebrat les lectures al llarg de la seva història, que han estat un total de 64 places.

Les Lectures a la Fresca d’enguany han programat tres obres commemoratives: “La Filla del Mar” d’Àngel Guimerà en el centenari de la seva mort, dijous 4 de juliol a les 22 h als Jardins del Monestir (Espai dels Castanyers); “Estat d’alerta” en homenatge al fundador de la Universitat Internacional de la Pau, Frederic Roda i Fàbregas, dijous 11 a les 22 h a la plaça de l’Om; i el musical “Nevares”, la novetat d’aquesta edició, basat en un conte de Pere Calders, dijous 18 de juliol a les 22 h a l’Amfiteatre dels Jardins del Vallès.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar