Les escoles d’art de Sant Cugat demanen a l’Ajuntament un certificat de garantia per poder obrir i material de desinfecció

25/05/2020 – REDACCIÓ /

Les escoles d’art de Sant Cugat han llegit aquest matí un manifest a la plaça de l’Om per “transmetre els nostres neguits al conjunt de grups municipals de l’Ajuntament davant la greu situació que vivim“. El manifest està signat per les escoles d’art de la ciutat, és a dir, escoles de música, dansa, teatre i arts plàstiques que representen a 3.050 alumnes i formem un equip de 178 professionals. Es tracta de Arabesc, Aula de so, ARtCO, Can Ninot, Centre de dansa Laure Esteve, Color Dansa Carol Morgado, Color it, Dance Works, dTerra, Escola Fusió Música i Dansa, Escola Sant Cugat, Escoles de música Jordi Ricomà, Esfera d’Art, General Giap, Gymel, l’Acadèmia, La Tacones, La Vora, Pou d’Art, Sant Cugat Dance Academy, Taller d’Art l’Obrador, Tallers de teatre Sílvia Servan, Vadepatch i Viviana Hounie estudi de dansa.

claustre-monestir-santcugat
Moment de la lectura del manifest

Asseguren que els centres estan tancats des del passat 13 de març i la “situació és greu” econòmicament i “no sabem fins quan la podrem suportar“. A més afirmen que les ajudes del govern espanyol “no són suficients ni immediates per fer front a totes les despeses que hem de seguir pagant mes a mes, i sovint no són adreçades al nostre col·lectiu. No són solució ni els ajornaments, ni els crèdits“. En el text defensen que “una ciutat sense art ni cultura és una ciutat morta sense capacitat d’imaginar o crear futur. Si no podem realitzar les nostres activitats artístiques, no només es veuen perjudicats les i els nostres alumnes, sinó que també tota la ciutat.” A la vegada tenen dubtes pel que fa a les noves mesures de seguretat perquè “ens cal una despesa inassolible, que encarirà encara més les despeses habituals“.

Per aquest motiu les escoles d’art de Sant Cugat demanen a l’Ajuntament un certificat de garantia per poder obrir el centre i que el consistori faciliti un document que “acrediti que els nostres centres estan en condicions de dur a terme les activitats, que complim amb les mesures de seguretat i que no és exigible cap responsabilitat per infeccions relacionades amb la COVID-19“. A més reclamen a l’Ajuntament material de desinfecció i de protecció.

Els centres també creuen que s’ha d’establir un sistema de beques àgil per tal que puguin seguir assistint tots els alumnes a classes sense perdre cap curs.

Econòmicament reclamen a les institucions ajuts a fons perdut per a fer possible la represa de les activitats així com per a compensar les pèrdues derivades d’aquesta situació. Creuen que és necessari plantejar uns incentius pel desenvolupament cultural com exempció de taxes, facilitació d’infraestructures municipals, possibilitat de realitzar activitats a l’espai públic, etc.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar