Les altes temperatures activen el Pla Alfa 3 per risc alt d’incendi forestal a la ciutat

22/07/2021 – Redacció /

L’11 d’agost farà 27 anys que es va produir un dels incendis més devastadors de Sant Cugat afectant la Floresta i les Planes.

Els agents rurals alerten que les altres temperatures d’aquests dies han fet activar el Pla Alfa 3 per risc alt d’incendi forestal a la ciutat així com en el parc de Collserola. Per aquest motiu ADF de la ciutat, des d’avui i fins que finalitzi aquest episodi de calor, tindrà diferents unitats que realitzaran vigilància i prevenció.

A la vegada el parc de Collserola recorda que és important extremar les precaucions en el medi natural i evitar realitzar activitats al parc mentre duri aquest episodi d’altes temperatures. El Pla Alfa 3 s’ha activat en els nou municipis que formen part del parc de Collserola. Les autoritats també han avisat a la població de l’augment de les temperatures els pròxims dies a la comarca.

L’11 d’agost farà 27 anys que es va produir un dels incendis més devastadors de Sant Cugat afectant la Floresta i les Planes. En total es van cremar 135 hectàrees, va afectar 70 habitatges i dues persones van resultar ferides. Actualment és considerat un dels incendis més importants que ha patit Sant Cugat.

Incendi del 1994

L’any passat es van cremar 0,18 hectàrees en un total de 5 incendis en zones de matolls. Aquesta xifra suposa una baixada respecte a l’any 2019, en el qual es van produir 7 incendis que van cremar 0’88 hectàrees.

S’ha de tenir en compte que Sant Cugat té el 40% de zona forestal. Per aquest motiu els agents rurals recorden que en cas d’observar foc o columna de fum s’ha de trucar al 112.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar