L’Associació de Propietaris de Torre Negra predisposada a negociar amb el futur equip de govern

30/03/2019 – REDACCIÓ /

L’Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra es mostra oberta a negociar amb l’equip de govern que entri a l’Ajuntament després de les eleccions de finals d’abril. Els propietaris dels terrenys de Torre Negra han dit a través d’un comunicat que entenen que “aquest conflicte només es pot resoldre amb diàleg i negociació” i ja ha fet els primers sondejos per valorar l’opinió de la ciutadania de Sant Cugat respecte al cas “Torre Negra”, que fa més de 20 anys que està encallat.

conflicte-torre-negra
Fotografia de la masia Torre Negra de la viquipèdia

El passat més de febrer es va publicar una enquesta al mitjà local TV Sant Cugat per saber quina opinió tenen els ciutadans i el resultat, segons els membres de l’Associació, ha estat molt positiu amb 550 participants i una visualització de més de 26 mil persones. Entre les quatre respostes que hi havia a escollir, la més votada ha estat l’opció d’expropiar els terrenys als propietaris de Torre Negra, amb un 45% dels vots i la segona, amb un 35% dels vots, demanava un acord favorable per les dues parts implicades.

Segons el president de l’Associació, Pere Feliu, “és molt fàcil asseure’s a la taula i negociar, només és qüestió de voluntat política i ganes de solucionar un problema que es pot resoldre beneficiant a tothom”.

L’Associació ha realitzat també una recerca exhaustiva per estudiar casos similars a Catalunya els últims 10 anys i ha conclòs que la major part dels casos, on molts d’ells ha estat implicat el mateix partit polític que governa a Sant Cugat -l’actual PDeCat-, s’han solucionat per voluntat política i diàleg entre les diferents parts implicades. L’Associació posa exemples com el de l’Ajuntament de Banyeres amb el cas del jaciment iber, el cas Salvem l’Alzina del barri de Gràcia, el de l’expropiació dels jardins de Cap Roig per part del consistori de Palafrugell o els casos més similars, com l’expropiació per part de l’Ajuntament de Banyoles dels terrenys del voltant de l’estany, o l’intercanvi o permuta que l’Ajuntament de les Franqueses de Valls va acordar amb els propietaris.

L’Associació vol impulsar una segona enquesta que ajudarà a tenir una visió més ferma de l’opinió dels santcugatencs sobre aquesta qüestió.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar