L’alumnat vacunat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d’un positiu

31/08/2021 – Redacció

  • Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  • Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

La Generalitat ha donat a conèixer el Pla d’inici del curs escolar 2021-2022 en l’actual context de pandèmia, que suposarà que tots els centres educatius comencin el pròxim 13 de setembre les classes de forma presencial. A més de les classes presencials, els alumnes aniran amb mascareta i no s’hauran de confinar aquells grups que ja estiguin vacunats amb pauta completa encara que hagin sigut contacte estret d’un positiu. A la vegada a les zones comunes, com els patis, ja es podran compartir entre diferents grups. Si a l’espai exterior hi ha un únic grup de convivència podran anar sense mascareta.

Escoles obertes i presencials

El curs 2021-2022 serà completament presencial a totes les etapes i mantindrà els grups de convivència estable, tal com ha detallat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray: “El 13 de setembre obriran tots els centres educatius de Catalunya amb el 100% de presencialitat a les aules. Tindrem totes les escoles obertes per tots els cursos i tots els nivells educatius. El nostre alumnat anirà a l’escola cada dia perquè l’escola s’ha de fer des de l’escola. No hi ha alternativa a les escoles obertes“.

Els centres s’organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin, i per tant, permet una gestió precoç dels casos i dels seus contactes. Els centres educatius d’arreu del territori disposen des del passat mes de maig del Pla d’actuació davant la pandèmia, i el que avui han presentat els dos consellers és una revisió del pla, tenint en compte la situació epidemiològica actual, el calendari de vacunació i la variant Delta predominant: “Aquestes variacions al document de maig no impliquen adaptacions organitzatives per als centres, els centres ja tenen fet les seves organitzacions“, ha expressat el conseller Gonzàlez-Cambray, que ha afegit que “aprendrem del que hem fet el curs passat i mantenim pràcticament totes les mesures sanitàries arreu del país. Adaptem mesures, no les relaxem“.

Així, respecte a les mesures ja presentades al maig s’introdueixen alguns canvis:

Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.

Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l’entrada al centre es fa pel pati l’alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.

– Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.

Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.


El titular d’Educació ha manifestat que “no és un pla inamovible per a tot el curs, sinó que algunes de les mesures que s’hi proposen podran variar en funció de l’evolució de la pandèmia”. Per això, ha avançat, “seran d’aplicació tot el primer trimestre del curs, fins Nadal. Anirem valorant i decidint com afrontem el 2n i 3er trimestre de curs en funció de l’evolució de la pandèmia i del calendari de vacunació“.


El conseller ha posat de manifest la importància de la vacunació per aturar la propagació del virus, i ha anunciat que els departaments d’Educació i Salut van adreçar a finals de setmana una carta a les famílies demanant que vacunin als fills a partir dels 12 anys.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar