L’alcaldessa no atura el concurs de publicitat tot i les irregularitats confirmades

19/03/2019 – REDACCIÓ /

El ple aprova aturar el concurs públic de publicitatfet a mida” pel TOT Sant Cugat, tot i el vot en contra del PDeCAT. Carmela Fortuny (PDeCAT) es va negar a donar explicacions i la secretària va confirmar  al plenari les irregularitats del concurs públic i que aquest “es pot millorar”.

 

Totes les forces de l’oposició del ple han presentat i han votat a favor la moció per instar a l’anul·lació i nova licitació del contracte públic de publicitat de l’ajuntament en què tan sols es podia presentar un únic mitjà de comunicació, el TOT Sant Cugat. El PDeCAT ha votat en contra. Tal com està ara redactat, el concurs de publicitat assigna tot el pressupost, més de 541.000 euros, a un únic mitjà, el TOT Sant Cugat, ja que és l’únic mitjà de comunicació europeu que compleix els requisits del concurs. La moció afirma que entra en contradicció amb l’article 40 de la Llei de Concursos del Sector Públic. L’oposició proposa a l’ajuntament aturar i anul·lar aquest procediment de licitació i iniciar un nou expedient de contractació que es realitzi a través de lots i que aquests corresponguin als diferents canals comunicatius de la ciutat. És el tercer cop en tot el mandat que tota l’oposició presenta una moció conjunta.

 

Per què l’oposició presenta la moció?

 1. L’oposició considera que es tracta d’un concurs “fet a mida” on tan sols un mitjà de comunicació es pot presentar, el TOT Sant Cugat, ja que els requisits exlouen a la resta de mitjans.
 2. Hi ha irregularitats. Dos mesos abans de l’inici del concurs ja es va signar un document on es diu que el proveïdor guanyador del concurs serà el TOT Sant Cugat.
 3. L’equip de govern (PDeCAT) no va informar en cap moment als partits de l’oposició i es va iniciar el concurs via Decret d’Alcaldia, un procediment no habitual.  Per tant els grups de l’oposició reclamen més transparència per part del govern del PDeCAT.
 4. Acusen a l’equip de govern de voler beneficiar i crear un monopoli comunicatiu, deixant de banda la resta de mitjans de la ciutat i negant-se a crear un espai comunicatiu plural a Sant Cugat. Els regidors recorden els vincles personals i professionals de Carmela Fortuny amb el propietari del TOT i el seu exdirector, ara membre de la llista de Fortuny per les eleccions municipals.

La secretària veu irregularitats

L’alcaldessa es va negar a respondre a les preguntes dels regidors de l’oposició. Fortuny va optar per passar la paraula a la secretaria que va confirmar que hi havia irregularitats i que el “concurs es podia millorar”. A la vegada va explicar que es pot aturar si hi havia voluntat política. Tot i existir irregularitats, va estimar que aquestes no són prou importants per demanar la nul·litat del procediment. Tot i que la moció aprovada pel ple així ho sol·licités, va quedar clar que l’equip de govern no tenia intenció de crear un nou concurs. Ara haurà de ser el Tribunal Català de Contractes qui resolgui els dos recursos que s’han interposat contra aquest concurs de licitació pública.

 

Carmela Fortuny (PDeCAT) va estar en tot el debat de la moció a la defensiva, sense contestar a les qüestions dels regidors que demanaven que justifiqués els requisits, la falta de transparència i ètica; i titllant a l’oposició i els mitjans de comunicació que s’han fet ressò de la notícia “d’oportunistes“. Pere Soler (PSC) va recordar a l’alcaldessa que tota l’oposició havia demanat aturar el concurs públic i això representava el 63% dels santcugatencs.

 

 

Cronologia dels fets

 • 3 de desembre del 2018: La cap de premsa signa un document on es diu en 2 ocasions que adjudicatari serà el TOT Sant Cugat. El concurs encara no estava obert i aprovat.
 • 12 de desembre del 2018: La gerent inicia la proposta d’expedient de contractació.
 • 24 de desembre del 2018 a les 16:50: Mitjançant decret d’alcaldia, i sense informar els grups de l’oposició, es va aprovar l’expedient de contractació. Es tracta d’un document signat per l’alcaldessa Carmela Fortuny i el secretari accidental.
 • 4 de febrer del 2019:  S’obre el concurs públic sense l’oposició està informada.
 • 18 de febrer del 2019: En el ple ordinari de febrer el PSC i la CUP pregunten sobre aquest tema i l’equip de govern no dóna explicacions durant la sessió.
 • Setmana del 25 de febrer: El PP presenta un recurs contra el procediment, Cs al·legacions i la CUP anuncia que es planteja presentar un contenciós contra l’ajuntament.
 • 1 de març: s’acaba el termini del concurs.
 • 8 de març a les 12: Obertura dels sobres. Tan sols es presenta el TOT Sant Cugat, l’únic mitjà que es podia presentar.
 • 18 de març: Tota l’oposició s’uneix i presenta una moció conjunta per aturar el concurs. La moció prospera tot i el vot en contra del PDeCAT.

 

 

 

 

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar