L’alcalde proposa a l’EMD de Valldoreix fer una capa de rodament asfàltica a l’av. del Baixador

ACTUALITZACIÓ

Fa prop de 10 anys que els veïns i veïnes d’aquest carrer sense asfaltar de Valldoreix esperen la urbanització d’aquesta via. El principal escull que ha estat aturant el projecte és que l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat no arriben a un acord per al seu finançament. Mentrestant, els veïns de la zona continuem patint els problemes de viure a una zona sense asfaltar, amb molt de pols en dies secs i amb problemes de drenatge quan plou, agreujats pel pendent de l’avinguda.

Mentre la solució definitiva no arriba, l’alcalde de Sant Cugat, ha proposat al president de l’Entitat Municipal Desentralitzada de Valldoreix aplicar una capa de rodament asfàltica per solucionar la mobilitat, salubritat i els problemes que les inclemències del temps. Una solució temporal que respon a una petició que ja va fer l’Associació de Veïns del Baixador per solucionar el seu dia a dia.

Aquesta actuació es podria executar en un breu espai de temps i no eximiria a les adminitracions a continuar endavant amb el projecte definitiu d’urbanització, que en aquests moments està encallat. L’Ajuntament s’ha compromès a col·laborar econòmicament amb l’EMD, que seria l’administració que s’hauria d’encarregar d’aplicar aquesta capa de rodament en l’exercici de la seva competència delegada.

Aquesta solució temporal té un cost molt menor respecte les obres d’urbanització definitives, que fa dos anys es van quantificar en una xifra propera als 5 milions d’euros.

Segons l’Ajuntament de Sant Cugat, la capa de rodament asfàltica “es va veure viable” en la reunió entre el mateix Ajuntament i l’EMD de Valldoreix, on també hi van assistir els representants de l’Associació, del passat mes de maig. Però segons l’EMD: “l’Ajuntament va proposar la capa de rodament i l’EMD únicament es va comprometre a estudiar-ne la viabilitat”. Asseguren que, de moment, la viabilitat tècnica , legal i economia d’aquesta solució temporal encara “no està tancada” i s’ha “d’acabar d’estudiar la solució més adequada”.

L’EMD planteja dos escenaris 

Des del govern valldoreixenc només contemplen dues opcions per solucionar la problemàtica generada al Baixador:

  1. “Reprendre la tramitació de l’actual projecte, aprovat definitivament durant aquest mandat després de 10 anys de treball, procedint a l’aprovació plenària -desestimada per dos cops a la Sala de Plens de Valldoreix pel bloc de l’oposició (Junts, PP, VOX)- de l’encomana de gestió a l’Ajuntament de Sant Cugat i la posterior aprovació de l’expedient de contribucions especials i la licitació i execució del projecte per part del mateix Ajuntament.”
  2. “Cercar una solució alternativa, viable des del punt de vista legal, tècnic i econòmic, socialment justa i consensuada amb el veïnat, que permeti una execució que es pugui assumir íntegrament des de l’EMD de Valldoreix. Aquest escenari alternatiu, sobre el qual es treballa des del 13 de maig, ha d’oferir una sortida a l’actual situació de paràlisi que ha patit el projecte aprovat, per la negativa de l’Ajuntament de Sant Cugat a respectar els compromisos de col·laboració contrets amb els veïns i veïnes i amb l’EMD de Valldoreix en anteriors mandats.”

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar