L’Ajuntament vol preservar íntegrament el bar Catalunya

01/07/2021 – Redacció /

L’Ajuntament vol protegir els valors patrimonials, culturals i històrics del bar Catalunya de davant de l’estació dels ferrocarrils i que va tancar les seves portes fa uns mesos.

Per fer-ho, el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha presentat una modificació puntual de Pla General Metropolità que l’Ajuntament impulsarà a l’àmbit d’aquest establiment. Amb aquest tràmit urbanístic es busca preservar integralment els valors patrimonials, culturals i històrics d’aquest emblemàtic comerç obert l’any 1936 i de l’edifici que l’acull.

Fins ara aquest edifici de propietat privada només disposava de la protecció parcial que li atorga la Revisió del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat (RPEPPA) i que se centra únicament en la façana i alguns elements aïllats, admetent-se l’enderroc de l’estructura interior. Ara, amb aquest canvi del Pla General Metropolità es pretén conservar tant per dintre com per fora.

La protecció també inclou tot el bloc de l’edifici, construït entre 1933 i 1936 i que constitueix l’únic exemple d’arquitectura racionalista al centre de la ciutat. Va ser dissenyat per l’arquitecte Enric Mora Gosch, membre del GATCPAC, associació que pretenia modernitzar l’arquitectura del país seguint els correus avantguardistes europeus.

Façana del bar Catalunya

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar