L’Ajuntament posa a la venda quatre parcel·les municipals sense previsió d’ús valorades en prop de 2M€

L’Ajuntament ha posat a la venda quatre parcel·les de propietat municipal valorades en 1.828.969,61€. Es tracta d’uns terrenys que, fa més de 20 anys, que no s’aprofiten ni hi ha previsió de fer-ne ús situats a Mira-sol, Valldoreix, can Trabal i al sector de can Solà, a tocar de la discoteca Teatre. Aquest darrer terreny és el que té un valor més elevat superior al milió d’euros i podria acollir un edifici d’oficines o una empresa. Es troba enmig d’un sector en un gran creixement que ha incorporat darrerament franquicies com Viena, KFC o Burger King i es preveu que sigui la propera zona d’oci de la ciutat.

La venda d’aquestes parcel·les respon a la voluntat expressada per l’equip de govern als darrers pressupostos on s’havia fet una previsió de 3 M€ d’ingressos per venda de patrimoni. Uns pressupostos marcats pels més de 25 milions d’euros de dèficit amb que l’Ajuntament va tancar l’exercici de 2023.

Carles Brugarolas, tinent d’alcaldia d’Economia, Coneixement i Organització: “no té sentit que la ciutat disposi des de fa 20 o 30 anys d’unes parcel·les que no generen cap aprofitament per a la ciutadania. Mantenir immobilitzat aquest patrimoni sense poder-ne fer ús és símptoma de mala gestió. El que farem és aprofitar el seu valor econòmic per reinvertir-lo en serveis a la ciutadania”.    

L’objectiu és mobilitzar aquests recursos perquè l’Ajuntament pugui revertir el seu valor econòmic directament a la ciutadania. La venda es farà mitjançant un concurs públic i el criteri d’adjudicació serà el de l’oferta econòmica més alta.

Concretament, es posaran a la venda aquestes quatre parcel·les de propietat municipal:

  • Carrer Salamanca nº 7: és un terreny de 333 m2 on s’hi pot construir un habitatge unifamiliar (clau 20a/10). Va incorporar-se al patrimoni municipal als anys 90 fruit d’una expropiació que es va fer en aquest àmbit. La valoració econòmica de la parcel·la és 283.942,44€ (preu de sortida). Està previst iniciar la venda a mitjans de juliol i que les ofertes es puguin presentar fins al 6 de setembre.
  • Rambla del Jardí, nº2: és un terreny de 360,30 m2 on s’hi pot construir un habitatge unifamiliar (clau 20a/10). Formava part d’una finca més gran comprada per l’Ajuntament els anys 70 que, amb la construcció dels Túnels de Vallvidrera als anys 90, va quedar reduïda a aquesta petita parcel·la. La valoració econòmica és de 221.209,50€ (preu de sortida). Està previst iniciar la venda a partir de setembre.
  • Solar C4 àmbit can Solà (al costat de la discoteca Teatre): té 1.557,20 m2 i pot acollir un edifici d’ús terciari (oficines) o industrial (clau 22b). Va incorporar-se al patrimoni municipal a mitjan dels anys 2000 fruit de l’aprofitament obtingut per l’Ajuntament amb la reparcel·lació d’aquest àmbit. La valoració econòmica és d’1.046.169,78€ (preu de sortida). Està previst iniciar la venda a mitjans de juliol i que les ofertes es puguin presentar al setembre.
  • Solar av. can Vilallonga: té 6.981,36 m2 i és un sòl no urbanitzable, formant part d’un àmbit més gran classificat com a equipament (clau 7co). Va incorporar-se al patrimoni municipal als anys 90 fruit de les reparcel·lacions en aquest àmbit.La valoració econòmica és de 277.647,89€ (preu de sortida). Està previst iniciar la venda a partir de setembre.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar