L’ajuntament informa que les obres municipals executades aquest estiu avancen a bon ritme

31/08/2019 – Josep lluís Silva/

Les obres de millora de la ciutat que l’Ajuntament ha seguit executant durant el període estival avancen a bon ritme. Aquest divendres al matí en una visita d’obres ho han pogut comprovar in situ l’alcalde accidental, Francesc Duch; el tinent d’alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler; la tinenta d’alcalde de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente; la regidora d’Educació, Pilar Gorina; i la regidora de sostenibilitat, Alba Gordó.

visites-obres-santcugat
Membres de l’equip de govern durant una visita a les obres. Fotografia de l’Ajuntament.

Aquests treballs s’han dut a terme aprofitant que durant els mesos d’estiu disminueix l’afluència de persones i vehicles als carrers i, d’aquesta manera, es pot afectar el mínim possible el dia a dia de la ciutadania. També s’aprofita el tancament dels centres educatius per efectuar-hi treballs de millora.

L’estat de les obres que s’estan executant en aquests moments a la ciutat és el següent:

  • Pas segur per a vianants i bicicletes a la rotonda de l’Hipòdrom: només falta asfaltar els passos segurs (per a vianants i ciclistes) i instal·lar la senyalització. La realització d’aquests últims treballs no suposarà cap tall de trànsit. Tal i com estava previst, l’obra finalitzarà aquest mes de setembre.
  • Vianantització d’av. Cerdanyola: els treballs han continuat desenvolupant-se correctament durant aquestes darreres setmanes i prosseguiran aquesta tardor tal i com està programat.
  • Remodelació carrer Can Llobet a la Floresta: en aquests moments aquest carrer ja s’ha asfaltat i només manquen els últims repassos. Cal recordar que aquestes obres han consistit en la renovació de la xarxa d’aigües, la reordenació dels serveis i la renovació del paviment amb plataforma única per pacificar el trànsit.
  • Pla de manteniment de ferms al centre i a Mira-sol: els treballs previstos per aquest agost ja han finalitzat. S’ha millorat el paviment a l’av. Bilbao, a l’av. Montserrat Roig, al carrer Clementina Arderiu, a la plaça de Gabriel Ferrater i a la cruïlla dels carrers Orient i Montserrat.
  • Urbanització de Can Borrull, a les Planes: les obres estan a la recta final i finalitzaran en les properes setmanes.
  • Altres obres que segueixen en marxa: remodelació de La Unió (tram final de les obres), rehabilitació façana sud del Monestir, millora del Bosc de Volpelleres i la millora de la riera de Can Cabassa.

Així mateix, aprofitant que alguns equipaments municipals estan tancats al públic, l’Ajuntament destina aquest període per fer-hi obres d’adequació i millora dels espais. Les principals actuacions enguany són:

  • Espai i Casal Jove (la Floresta): les obres, tal i com estava previst, estan a punt de començar. El projecte preveu tancar l’espai porxat que hi ha a sota del Centre Social i Sanitari per guanyar nous espais de trobada i per fer activitats per al jovent de la Floresta.
  • PAV2 ZEM rbla. Celler: els treballs per arranjar el parquet d’aquest pavelló –que va quedar afectat per un fort aiguat a finals de juliol- ja han començat. S’han retirat uns 200 m2 de parquet i durant els propers dies es treballarà per instal·lar el nou parquet i polir-lo. La previsió és que la pista ja pugui ser operativa el 23 de setembre. Els treballs, a càrrec de l’empresa Via Global Flooring, han tingut un cost de 48.345’40€. D’altra banda, en aquests moments també estan en marxa els treballs per canviar les plaques de policarbonat que cobreixen el pavelló (sostre) i que estaven afectades per una pedrada. L’actuació va a càrrec de l’empresa Tankall i el cost l’assumeix l’empresa asseguradora. La previsió és que els treballs de col·locació de les plaques acabin la setmana vinent i posteriorment es procedirà al desmuntatge de la part interior que es va muntar per recollir provisionalment les aigües de pluja.

Pel que fa als centres educatius, les actuacions de millora també han avançat correctament i pràcticament totes les actuacions ja estan enllestides. La previsió és tenir-ho tot a punt a l’inici del curs escolar (12 de setembre). Bona part de les obres les realitza la Brigada d’obres municipal, mentre que la resta han estat adjudicades a empreses externes per un import total de 68.888 €.

S’han dut a terme actuacions a les escoles Joan Maragall, Gerbert d’Orlhac, la Floresta i Catalunya i a les escoles bressol Gargot, Montserrat i Mimosa. Pots consultar en aquest enllaç el recull de les actuacions a les escoles.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar