L’Ajuntament incorpora 9 persones per augmentar el manteniment dels parcs i jardins i amplia la flota de vehicles

22/06/2021 – Redacció /

El tinent d’alcaldia de Pere Soler, i el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, han presentat els nous contractes de manteniment dels parcs i jardins de Sant Cugat que tenen un pressupost de 2,8 milions d’euros. En total es farà la conservació d’una superfície de 293 ha, després de la incorporació de 34 ha de nous espais verds, entre ells les zones d’aparcament davant del Centre Comercial, la Nova Escola La Mirada i el bosc de Can Volpelleres, el manteniment del qual es farà amb el futur conveni que l’Ajuntament signarà amb l’AMB.

Presentació del servei de manteniment dels parcs i jardins. Foto: Lali Puig

A la vegada s’amplia de forma proporcional, respecte al plec anterior, el personal i es contractaran 5 persones més en el torn d’entre setmana i 4 persones més el cap de setmana.Amb les noves contractacions volem reforçar el manteniment de les zones verdes, un dels serveis municipals més ben valorats per la ciutadania. Agraïm la gran feina que cada dia fan els seus treballadors i treballadores“, ha explicat Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport.

Foto: Lali Puig

Pel que fa al material, s’amplia amb 11 unitats més a la flota de vehicles elèctrics, 2 unitats de vehicles GLP, 37 unitats més de maquinària elèctrica (desbrossadores, motoserres, tisores pneumàtiques, etc) i 2 unitats de maquinària GLP. “Tenim un municipi molt extens amb grans espais de verd urbà, amb gairebé 1,7 arbres per habitant. Hem de continuar preservant la ciutat verda i sostenible aplicant criteris de sostenibilitat. Un pas per fer-ho és actualitzar les flotes amb vehicles adaptats a la ZBE“, ha detallat José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport.

Foto: Lali Puig

4 contractes amb un pressupost de 2,8 milions

S’han fet quatre noves contractacions, amb un pressupost de 2.873.678,09 €. Un dels punts forts dels nous contractes és l’optimització dels recursos econòmics. La inversió representa un preu unitari anual d’0,98 € el m2/any, un cost força inferior a la majoria de ciutats d’àmbit metropolità i de la Diputació de Barcelona que oscil·la entre l’1,5 i els 4,5 € m2/any.

Els contractes tenen una durada de quatre anys més un de pròrroga opcional i incorporen clàusules socials i clàusules ambientals, basades en criteris de sostenibilitat i de biodiversitat.

Dividits en zones geogràfiques, els lots s’han adjudicat a les següents empreses:

 • Lot 1 – AMBITEC – Conservació i manteniment zona centre, Coll Favà i Parc Central
  (1.184.164,75€)
 • Lot 2 – CESPA/Ferrovial – Conservació i manteniment Mira-sol, Turó de Can Mates, la Floresta i les Planes
  (947.530,78 €)
 • Lot 3 – EL CEDRE (procés en tràmit, l’adjudicació és provisional) – Can Sant Joan, Guinardera, Can Barata i Volpelleres
  (651,072,36 €)
 • El Lot 4, de manteniment i conservació de jardineres viàries i patis d’edificis municipals, s’ha adjudicat directament, i per primer cop, Centre Especial de Treball (inserció social): ÀURIA GRUP
  (90.910,20 €)

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar