L’Ajuntament denuncia l’ocupació del local de propietat municipal de la rambla de Can Mora

(3/5/2024 – Redacció)

L’endemà de l’ocupació de l’antiga seu social dels Castellers de Sant Cugat per part del col·lectiu “La Causa”, els serveis jurídics de l’Ajuntament han presentat una denúncia contra aquest grup de joves davant la negativa de desocupar el local de propietat municipal de la rambla de Can Mora, 11, que els Gaussacs encara feien servir com a magatzem. L’alcalde, Josep Maria Vallès, es va reunir el mateix dia de l’ocupació amb d’aquest col·lectiu per oferir-los diàleg i demanar-los la desocupació, però els representants del Col·lectiu La  Causa es van negar a desallotjar l’espai.

En un comunicat, els Gausacs també van explicar el mateix dia de l’ocupació que aquest local encara guardaba “documentació oficial, arxius històrics i records” de l’entitat i que, tot i que el conveni de cessió va vèncer el 2022, estaven en negociacions amb l’Ajuntament per continuar utilitzant-lo.

La junta directiva dels Castellers de Sant Cugat: “És inexplicable el trasbals que ha suposat aquesta notícia a la colla, i demanem que els ocupants es replantegin l’ocupació d’aquest espai dels Castellers de Sant Cugat, per a poder-ne continuar fent l’ús que ens és permès, fins a la firma d’una pròrroga del conveni”.

L’endemà de l’ocupació, des del col·lectiu La Causa van publicar a xarxes un comunicat on han expressat la seva sorpresa, ja que se’ls havia comunicat que aquest era un espai en desús. Afirmen que l’espai estava “degradat i desgradant-se” i s’han compromès a “preservar en tot moment” el material dels Castellers. Asseuguren que no volen un confrontament amb els Gaussacs, lamenten el “trasbals” que l’ocupació els hagi pogut suposar i es moestren oberts al diàleg amb Castellers i Ajuntament. Això sí, no manifesten cap voluntat de desocupar el local de la rambla Can Mora.

L’Ajuntament ha tramitat la denúncia per a fer efectiu el desallotjament a la Policia Local de Sant Cugat, que la remetrà als Mossos d’Esquadra per a la seva tramitació davant del Jutjat d’Instrucció de Rubí.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar