L’Ajuntament busca locals per la subcomissaria de la Policia Local de Valldoreix

04/09/2019 – REDACCIÓ /

Tal i com va avançar l’alcaldessa Mireia Ingla, l’ajuntament de Sant Cugat està estudiant ubicar una subcomissaria de la Policia Local al sector de Valldoreix. El consistori vol que sigui una realitat aquest mandat i actualment està mirant diferents locals per situar la subcomissaria.

L’objectiu és fer més àgil el procés de posar denúncies i avisos i permetre un millor accés als barris. A més hi haurà una patrulla local.

A banda de la subcomissaria de la policia local a Valldoreix, l’Ajuntament prepara més novetats en l’àmbit de la seguretat.

Aquest setembre torna el telèfon directe amb la Policia Local, el 092, i per tant el 112 serà per altres urgències. D’aquesta manera, es vol millorar el temps de resposta i realitzar una acció més directa.

El regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha informat també que “com més aviat millor” s’incorporarà la figura del sereno amb unes quantes places per Mira-Sol i Valldoreix. Segurament serà una realitat cap a finals d’any o a principis del 2020. La finalitat del sereno no és fer de policia sinó vigilar els carrers de nit. Ciutats com Santa Coloma de Gramenet o alguns barris de Madrid també han optat per recuperar aquesta històrica figura.

Un altre dels grans reptes del nou govern local és augmentar la plantilla de la Policia Local. Actualment la ciutat té 85 policies, una xifra menor a la de l’any 2015 quan Sant Cugat tenia 100 agents locals. Ara el govern d’ERC, PSC i la CUP vol augmentar la plantilla, una de les principals reivindicacions veïnals. L’objectiu del consistori i de la regidoria de Seguretat de Francesc Carol és ampliar fins a 100 agents a mitjans del 2020 i acabar el mandat amb 110.

Fins al 31 de juliol s’han registrat 107 robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar