“La vida abans que el capital”

marco-simarro-cup

Per Marco Simarro, regidor de Joventut, de Participació i Barris

En ple debat sobre si realment és moment de restablir l’activitat no essencial, em plantejo diverses qüestions sobre en mans de qui estem.

Em refermo en la idea que aquells qui realment manen sense un mínim exercici de sobirania popular són els poders fàctics de sempre. Parlo de les grans empreses de l’IBEX35, de les grans fortunes i de la patronal. Tots ells, els grans plutòcrates d’aquest món globalitzat, són qui ens està abocant a la inseguretat de tornar al treball enmig d’una pandèmia encara no resolta. Més enllà d’això, trobo que les mesures per protegir els més vulnerables (que cada cop en serem més) no són suficients.

És el moment de posar els sectors estratègics sota control públic. Perquè aquests sostenen les necessitats bàsiques per al desenvolupament digne de les persones i no han de dependre del lucre privat. És el moment de garantir els drets laborals dels i les treballadores. És el moment de consolidar uns serveis públics universals i de qualitat. L’educació ens forma i erigeix en comunitat i la sanitat ens sustenta la vida. És el moment de parlar d’habitatge públic en majúscules. El sostre, fora del mercat privat. És el moment de desenvolupar sectors productius i de dir-li a l’economia que treballi en funció del progrés social. En definitiva, és el moment de ser sobirans d’allò que ens cal per organitzar i promoure la vida en conjunt.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar